Raluca Abrihan

Robotul românesc care ajută firmele să găsească angajați primeşte finanţare de la o firmă de HR din Belgia

Thumbnail

Happy Recruiter, firmă de tehnologie din Tîrgu Mures, care a dezvoltat robotul de recrutare Dora, ce ajută firmele să găsească angajați, a primit o investiţie de peste 1 milion de euro de la grupul House of HR din Belgia.

Robotul Dora vrea să sprijine firmele să îşi simplifice procesul de recrutarea prin identificarea, intervievarea și
programarea candidaților la interviuri online sau offline. Dora caută candidați în social media și le adresează întrebările formulate de recrutori.

Îi programează pe candidați la interviuri și îi înlocuiește dacă sunt respinși de recrutori, oferindu-le joburi mai adecvate experienței sau intereselor acestora. Un interviu cu Dora durează de la 3 minute la o medie de 13 minute.
În medie, este nevoie de 5 până la 6 zile pentru ca angajatorul să accepte un candidat după ce acesta a finalizat interviul cu Dora, robotul de recrutare.

Robotul de recrutare a fost lansat la 1 martie 2018.

În primul an, Dora a realizat peste 277.217 de interviuri conform specificațiilor primite de la recrutori. Până în prezent, Dora vorbește engleză, olandeză, română și foarte curând urmează și limba germană.

Dora a fost creată de recrutori pentru a face munca de recrutare mai fericită. Misiunea sa este să îi scape de sarcinile consumatoare de timp, de căutare, selectare CV-uri, screening, de programare a candidaților pentru interviuri și de înlocuire a candidaților.

Robotul adresează candidatului orice întrebări, la fel cum ar face recrutorul și este capabilă să îi programeze interviuri, să trimită memento-uri, pentru ca aceștia să nu rateze interviurile. În plus, Dora înlocuiește automat candidații dacă se retrag sau dacă sunt respinși de companii. Dora este, de asemenea, capabilă să negocieze salariul cu candidatul.

Happy Recruiter are 7 co-fondatori umani cu experiență în domeniul recrutării, Mădălina Nemethi, Raluca Ștefănescu, Dragoș Lup, Liviu Livanu, Andrei Cornea, George Cheteles, Călin Ștefănescu și un robot, Dora.

Valoarea investiţiei făcute de House of HR în firma Tîrgu Mureş nu a fost făcută publică, dar, potrivit CEO-ului companiei, este vorba de o sumă cu 6 zero.

House of HR gestionează 9 companii operaționale, 29 de branduri, toate active în domeniul recrutării, plasării de muncitori temporari și de consultanță. House of HR are o rețea de peste 500 de birouri în peste 10 țări și a realizat o cifră de afaceri consolidată de 1,8 miliarde de eruo în 2018.

Parallax

Vizualizari
1172
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri