Raluca Abrihan

Recrutare în IT-ul românesc: Ce se caută și ce se oferă

Thumbnail

Pe lista celor mai populare job-uri ale momentului în IT se numără ingineri specializați în AI/Machine Learning, experți în securitate cibernetică și data scientists, pe lângă job-urile devenite deja populare, în anii anteriori, precum dezvoltatori care folosesc tehnologii C#, .NET, Java, Phython sau dezvoltatori de soluții Business Intelligence, arată o analiză EXE Software. Iată câteva previziuni din domeniul HR, în ceea ce privește IT-ul românesc.

În anul 2019, se pune accent, poate mai mult decât oricând, pe fidelizarea oamenilor din companie, fiind încurajat dialogul permanent între membrii echipei și liderii acestora și, mai departe, între liderii echipelor și departamentul de HR.

Periodic, sunt completate chestionare pentru aflarea opiniei și sugestiilor celor din companie despre toate activitățile desfășurate de aceasta.

Se acordă și mai mare importanță echilibrului dintre job și viață personală și oferirii mediului propice de lucru, astfel încât fiecare să se poată dezvolta din punct de vedere profesional și să fie mulțumit.

În acest sens, industria IT este foarte ofertantă, iar noile tehnologii utilizate în proiecte cât mai variate stimulează învățarea și dezvoltarea personală continuă.

Printre aptitudinile apreciate la oamenii care urmează să facă parte din companie se regăsesc cunoștințele și experiența de lucru în limbajele și tehnicile de programare, flexibilitatea și capacitatea de a se adapta la nevoile echipei, dedicarea demersului pentru a-și dezvolta potențialul în permanență, inițiativa de a susține propuneri argumentate și, bineînțeles, cunoașterea unei limbi de circulație internațională.

Companiile de IT din România conștientizează importanța oferirii accesului la:

  • platforme de eLearning,
  • participarea la training-uri de soft și hard skills,
  • prezența la workshop-uri,
  • suportul financiar pentru obținerea de certificări și cursuri gratuite de limbi străine la sediul firmei.

Întrucât diferența între un angajat stresat și unul relaxat este determinantă pentru succesul unei companii, în IT se menține interesul pentru oferirea unui spațiu generos recreării, activități sportive la birou, fructe proaspete în permanență, spații reamenajate în mod constant, încât să stimuleze productivitarea oamenilor, program de lucru flexibil, posibilitatea de a lucra remote și oferirea de zile suplimentare de concediu, acordate în raport cu vechimea în cadrul companiei.

„An de an, team building-ul este un eveniment căruia îi acordăm foarte multă importanță, întrucât ni se pare vital pentru a ne cunoaște reciproc mai bine, a întări spiritul de echipă și sentimentul de apartenență la un grup solid, de a spori încrederea și de a stimula fiecare persoană în a-și scrie propria poveste de succes", a declarat Karina Tătui, Human Resources Manager al EXE Software.

Parallax

Vizualizari
3505
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri