Adi Iacob

O companie din Qatar susține că a lansat primul serviciu 5G comercial din lume

Thumbnail

În cursa spre tehnologia 5G a apărut primul operator de telecomunicații care susține că a lansat primul serviciu 5G comercial. Ooredoo, operator de telecomunicații din Qatar, a anunțat că tocmai a lansat “Supernetul 5G, prima rețea 5G din lume disponibilă în comerț”.

Ooredoo pregătește implementarea serviciului 5g din 2016, când a început să dezvolte stații pentru această tehnologie, iar în luna noiembrie a anului trecut a început testarea prin lansarea unui serviciu 5G de business în colaborare cu Qatar Airways, scrie Venture Beat

Aceasta nu este prima dată când Ooredoo a revendicat titlul pentru primul operatorul de telecomunicații care a implementat serviciul 5G: Ooredoo a oferit anterior astfel de servicii unui grup limitat de clienți VIP, înainte de a începe colaborarea în luna martie cu producătorul chinez de echipamente și sisteme de telecomunicații ZTE pentru comercializarea de hardware compatibil cu standardele 5G.

Ooredoo a promis viteze de până la 1Gbps, iar în timpul testelor, compania a depășit această viteză, însă nu sunt declarații oficiale cu privire la rapiditatea rețelei live. În schimb, operatorul promite doar "viteze mult mai mari, capacitate și o latență mai bună decât sistemele celulare existente”.

Ooredoo nu este singura companie telecomunicații din Orientul Mijlociu care se luptă pentru a fi primii din lume care oferă servicii 5G. Firma Etisalat a anunțat astăzi lansarea primei rețele comerciale 5G, promițând serviciul de internet fix de 5G pe 1Gbps pentru clienții din anumite părți ale Emiratelor Arabe Unite. Cu toate acestea, operatorul de telecomunicații intenționează să lanseze serviciul cu dispozitive și servicii compatibile în luna septembrie, extindându-l în UAE "în funcție de cererea și cerințele consumatorilor"

Operatorii din Statele Unite — Verizon și AT&T — au promis lansări de servicii 5G în cursul acestui an.

Sursa: Venture Beat
Parallax

Vizualizari
1434
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Nu sustine. Chiar este implementat si pornit. Sunt aici in Qatar. Problema este ca majoritatea terminalelor nu suporta 5G.

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri