Denisa Crăciun

Proprietarul Mega Mall cumpără 17 hectare de teren pe strada Portului din Galați

Thumbnail

Proprietarul centrului comercial Mega Mall din București, NEPI Rockcastle, un important investitor din piața imobiliară din Europa Centrală și de Est, a cumpărat 17 hectare de teren pe strada Portului din Galați, pentru un proiect imobiliar mixt.

NEPI Rockcastle a cumpărat platforma industrială Intfor SA din Galați, o companie producătoare de țevi din oțel, cu o tradiție de 110 ani.

Valoarea noii tranzacții este confidențială și face parte din strategia pe termen mediu și lung de extindere pe plan local a fondului de investiții NEPI Rockcastle, axată pe dezvoltarea unor proiecte cu utilizare mixtă.

Intfor S.A. Galați a fost înființată în 1921 sub numele „Titan” de celebrul industriaș Ausschnitt în scopul producției de tablă laminate la cald. În 1924 uzina se constituie ca societate anonimă sub denumirea de „Uzinele Metaiurgice Titan SAR”. Mai târziu, în 1990, s-a înființat societatea Intfor, iar în septembrie 1999 a fost privatizată.

În 2005, pachetul majoritar de acțiuni al Intfor S.A. Galați a fost preluat de grupul de firme Profiland, administrat de Andrei și Mariana Lișinschi.

Acțiunile companiei sunt listate pe piața RASDAQ, sub simbolul INOR, din decembrie 1996.

Cu un portofoliu de proprietăți evaluat la circa 6,1 miliarde de euro, NEPI își consolidează poziția în orașul Galați, unde mai deține și centrul comercial Galaţi Shopping City, conform unui comunicat transmis, luni, StartupCafe.ro.

„Ne concentrăm pe strategii de investiții pe termen lung. În acest sens, proiectele imobiliare NEPI Rockcastle oferă comunităților soluții viabile și eficiente, care definesc un stil de viață modern; viitorul este reprezentat de locuri și spații unde oamenii au acces facil la toate aspectele calitative ale vieții. Noua tranzacție subliniază și mai mult încrederea grupului în atractivitatea proiectelor mixte – retail și rezidențial. Estimăm că lucrările pentru proiectul din Galați vor demara în 2023, după obținerea autorizațiilor necesare”, spune Marius Barbu, Asset Director NEPI Rockcastle.

Prin vânzarea, în 2020, a patru proiecte de birouri către AFI Europe pentru 307 milioane euro, NEPI Rockcastle, unul dintre principalele grupuri de investiţii şi dezvoltare imobiliară din Europa Centrală şi de Est, a fost și în prim-planul celei mai mari tranzacții de birouri din istoria pieței din România.

NEPI Rockcastle este un investitor și dezvoltator de proprietăți comerciale din Europa Centrală și de Est, care deține un portofoliu de proprietăți cu poziție cheie în România, Polonia, Slovacia, Croația, Bulgaria, Ungaria, Cehia, Serbia și Lituania, și continuă dezvoltarea printr-un program de expansiune în regiune.

Cu 52 de proprietăți în cele nouă piețe și abilitățile de gestionare geografice diverse, NEPI Rockcastle urmărește în mod eficient oportunitățile imobiliare din zona CEE.

În România, compania deține 20 de centre comerciale și 7 strip mall-uri în cele mai importante orașe din țară, dintre care amintim București (Mega Mall, Promenada Mall), Sibiu (Shopping City Sibiu, Promenada Sibiu), Timișoara (Shopping City Timișoara), Constanța (City Park Mall Constanta), Shopping City Târgu Mureș sau Ploiești (Ploiești Shopping City).

Parallax

Vizualizari
1172
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri