A.M.

Un startup din Londra a inventat primul smartwatch modular

Imagine principala
Un startup din Londra a inventat primul smartwatch modular

Primul smartwatch modular din lume poate fi precomandat, dupa ce o companie cu sediul in Londra a inventat un sistem prin care iti poti alege functiile pe care doresti sa le ai la mana. Similar proiectului de smartphone modular al celor de la Google, Project Ara, ceasul Blocks vine intr-o variant standard, ce va costa 195 dolari, careia ii poti adauga module… pe bratara.


In varianta standard, Blocks va afisa o serie de notificari precum apeluri telefonice si mesaje, o functie de monitorizare a miscarii, dar si a somnului, calendar si inregistrare a vocii. Primele module ce pot fi adaugate – si care, evident, vor creste pretul ceasului – sunt cele de baterie suplimentara, GPS, monitorizarea pulsului, dar si un modul NFC pentru plati si unul pentru “aventura”, cu senzori de presiune, altitudine si temperatura, gandit pentru sporturi extreme.


Smartwatch Blocks


Compania lucreaza, de asemenea, la crearea unui modul GSM, ce va suporta o cartela SIM, un modul de citire a amprentei pentru autentificare si pentru autorizarea platilor contactless, un modul LED si unul cu un buton Bluetooth programabil. De asemenea, intr-o a treia etapa, e vizata lansarea unui modul de camera foto, a unuia de analizare a calitatii aerului, memorie suplimentara, monitorizare a stresului si termometru pentru temperatura corpului.


Ceasul britanicilor va rula o versiune modificata de Android Lollipop pe o platforma hardware cu procesor Snapdragon 400 cu 512 MB RAM si memorie interna de 4GB. Specificatiile tehnice includ tehnologii WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.1, accelerometru si giroscop, microfon si vibratii, si o baterie de 400 mAh ce ii va oferi o autonomie de o zi si jumatate.


Proiectul startupului londonez a fost lansat pe Kickstarter, unde se pot plasa precomenzi, pe 13 octombrie, iar in primele opt zile, suma stransa a fost de aproape un milion dolari, de patru ori mai mult decat cea necesara. Doritorii unui smartwatch Blocks mai au inca 29 de zile pentru a precomanda unul prin intermediul Kickstarter, iar livrarile se vor face incepand din mai 2016.

Parallax

Vizualizari
23
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri