Adi Iacob

Propunere de reglementare a finanțărilor cu criptomonede: UE ar putea legaliza ICO-urile

Thumbnail

Un europarlamentar din Comisia pentru afaceri economice a Parlamentului European a făcut un un raport prin care propune Comisiei Europene inițierea unui proiect de legislație UE prin care ofertele inițiale de monede (ICO) din domeniul criptomonedelor ar putea fi reglementate.

Ofertele inițiale de monede — Initial Coin Ofering (ICO), sunt o modalitate de a obține finanțare cu ajutorul criptomonedelor. Startup-urile din multe țări europene, dar și din Asia și Statele Unite, folosesc această metodă a-și finanța afacerile. Companiile obțin investiții prin crearea și vânzarea propriei monede digitale, numită token — similar, în ceea ce privește caracteristicile, cu criptomonedele precum bitcoin.

Raportul europarlamentarului britanic Ashley Fox (conservator), citat de CoinDesk, precizează că furnizorii de servicii de crowdfunding "ar trebui să aibă permisiunea de a mobiliza capital prin platformele lor utilizând anumite criptomonede". Cu toate acestea, în timp ce ICO-urile "oferă modalități noi și inovatoare de finanțare", ele pot fi, de asemenea, utilizate pentru a "genera riscuri substanțiale pentru piață, fraudă și riscuri pentru investitori".

Oficialul european susține că “acest regulament oferă posibilitatea de conformare pentru ICO-urilor care vor să-și demonstreze legitimitatea. Deși este probabil ca aceasta să nu fie soluția pentru reglementarea pieței ICO, face un pas extrem de necesar pentru a impune standarde și protecții pentru ceea ce reprezintă un flux excelent de finanțare pentru startup-urile din domeniul tehnologiei.

Regulamentul propus ar urma să se aplice numai ICO-urilor care generează mai puțin de 8 milioane de euro, precizând:

"Furnizorii de servicii de tip crowdfunding care doresc să ofere o ICO prin platforma lor ar trebui să respecte anumite cerințe suplimentare în temeiul prezentului regulament. Cu toate acestea, plasamentele private, ICO-uri care generează peste 8 milioane de euro nu intră sub incidența acestor cerințe”.

Ashley Fox consideră că “ar trebui introduse mai multe modificări pentru a îmbunătăți propunerea", adăugând că "acest regulament este o oportunitate de a oferi reglementări pentru ofertele inițiale de monede".

UE ICO by Iacob Adi on Scribd

Parallax

Vizualizari
647
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri