Adi Iacob

Programatorul care pretinde că a creat bitcoin, dat în judecată pentru că ar fi furat criptomonede în valoare de 10 miliarde dolari

Thumbnail

Cel care a afirmat în 2015 că ar fi creatorul bitcoin — Craig Wright, a fost dat în judecată, fiind acuzat că a furat criptomonede care astăzi valorează peste 10 miliarde dolari de la un fost partener de afaceri.

The Verge scrie că programatorul australian ar fi falsificat mai multe documente, care i-au permis să preia controlul asupra a peste 1 milion de bitcoin pe care le obținuse împreună cu Dave Kleiman, partenerul său la o firmă de securitate cibernetică, care a decedat în 2013.

Conform documentației depuse la tribunal, Craig Wright a falsificat o serie de documente după moartea lui Kleiman, care să ateste că fostul său partener i-a cedat partea sa de acțiuni din afacerea pe care au fondat-o.

Fratele lui Dave Kleiman, Ira Kleiman, dorește returnarea criptomonedelor, care acum valorează peste 10 miliarde de dolari.

El este reprezentat în instanță de Boies Schiller Flexner LLP, o firmă de avocatură binecunoscută, care a fost implicată în cazurile judiciare de mare amploare precum George W. Bush versus Al Gore, care a urmat alegerilor prezidențiale din SUA din anul 2000, scrie CoinDesk.

Craig Wright și-a câștigat faima în 2015, după ce revistele Wired și Gizmodo au scris că el este Satoshi Nakamoto (numele sub care se ascund creatorul/creatorii bitcoin). 

Thumbnail
Craig Wright (sursa imagine: captură YouTube — CoinGeek)

 

În 2016, programatorul a confirmat informațiile apărute în presă, susținând că el este creatorul bitcoin. El a afirmat că ar fi făcut parte dintr-un grup de programatori, printre care și Dave Kleiman, care a creat prima criptomonedă și tehnologia din spatele său — blockchain. Totuși, australianul a refuzat să prezinte dovezi în sprijinul afirmațiilor sale.

Surse: The VergeCoinDesk, CoinGeek

 

 

Parallax

Vizualizari
6111
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri