Adi Iacob

Primul serviciu Apple disponibil și pe dispozitivele rivale. Ce produse noi a lansat compania

Thumbnail

Zvonurile precum că Apple ar urma să lanseze un rival al platformelor de streaming video precum Netflix, HBO GO sau Amazon Prime s-au confirmat, iar pe lângă asta, producătorul de iPhone-uri a prezentat și un card de credit, un serviciu de jocuri online și un serviciu de abonamente pentru presă. Astfel, Apple se poziţionează, pe lângă producător de dispozitive electronice, drept companie de entertaiment şi de servicii financiare.

Internauții și presa internațională au anticipat lansarea serviciului de streaming video ­- Apple TV+ - atunci când compania a trimis invitațiile pentru evenimentul din această săptămână. Ca de obicei, invitația la evenimentul companiei nu conținea prea multe detalii, dar GIF-ul cu numărătoarea inversă și sloganul "E timpul pentru spectacol" (“It’s show time” - FOTO) părea să sugereze lansarea platformei sale de streaming video. 

Produsul destinat să concureze Netflix va difuza în special conținut original, potrivit reprezentanților companiei. Programele vor fi difuzate printr-o aplicaţie îmbunătăţită pentru cei 1,4 miliarde de utilizatorii de gadget-uri Apple din întreaga lume, precum şi cu proprietarii de televizoare inteligente şi alte dispozitive Apple, scrie Reuters.

Pentru prima dată în cazul unui serviciu Apple, Apple TV+ va fi disponibilă și pe dispozitivele rivale, iar conținutul platformei va putea fi vizionat și pe gadgeturi produse de Samsung, OnePlus, Huawei, LG sau Sony. 

Apple susține că noile sale servicii vor respecta granițele intimității digitale. Compania a folosit mai multe oportunități luni pentru a sublinia importanța intimității personale pentru Apple și și-a criticat astfel indirect rivalii de pe piața de streaming, scrie Associated Press.

Apple Arcade

La o săptămână după ce Google a lansat plaforma de jocuri prin streaming - Stadia - disponibilă direct din browserul Chrome pe laptop, desktop, mobil sau TV, producătorul de iPhone-uri a lansat un serviciu similar - Apple Arcade. Acesta va dispune de peste 100 de jocuri exclusive, urmând să fie disponibilă în 150 de ţări până la sfârșitul acestui an. 

Jocurile vor putea fi accesate de pe toate dispozitivele Apple şi vor fi realizate de mai mulţi dezvoltatori, printre care Annapurna Interactive, însă preţul acestui serviciu nu a fost încă anunţat. 

Apple Card 

Apple Card va fi atât un card virtual - pe iPhone, cât şi unul fizic, serviciul fiind furnizat împreună cu Goldman Sachs Group Inc şi Mastercard Inc, scrie Mediafax. Versiunea fizică este din titan, gravat cu laser, urmând să fie lansat în Statele Unite în această vară.

Apple Card include facilitatea de a afişa compact cheltuielile pe mai multe dispozitive electronice şi oferă o facilitate de daily cash back. Cardul de credit nu va avea taxe de întârziere, taxe anuale sau taxe internaţionale, a precizat Jennifer Bailey, vicepreşedintele Apple Pay.

Cook a mai precizat că Apple Pay va fi disponibil în mai mult de 40 de ţări, până la sfârşitul acestui an.

Apple News+ 

Apple a mai anunţat și o aplicaţie de ştiri, care va include peste 300 de publicaţii din întreaga lume, printre care Marie Claire, Vogue, New Yorker, Esquire, National Geographic, Rolling Stone, LA Times şi Wall Street Journal, fiind disponibilă pentru circa 10 dolari pe lună. 

Platforma va putea fi accesată în perioada imediat următoare în SUA şi Canada, ulterior, în Europa, iar una dintre caracteristici este că nu va urmări ceea ce citesc utilizatorii şi nici nu le va permite advertiserilor să facă acest lucru. Aceasta va fi practic o relansare a serviciului gratuit oferit deja de Apple şi va fi disponibil doar pe dispozivele companiei, scrie Reuters.

Parallax

Vizualizari
1462
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri