Denisa Crăciun

Producătorul german de anvelope și piese auto Continental, prezent și în România, va concedia mii de angajați

Continental

Producătorul german de anvelope și componente auto Continental AG, prezent și în România, a anunțat luni că va renunța la mii de locuri de muncă la nivel global.

Decizia face parte dintr-un plan al companiei de a economisi 400 milioane EUR pe an începând cu 2025, potrivit Reuters, care mai arată că disponibilizările vor afecta angajații din divizia auto. 

Nu este clar numărul angajaților ce vor fi disponibilizați, dar compania spune într-un comunicat de presă că este vorba despre ordinul „miilor”.

Compania germană fondată în 1871 a generat anul trecut vânzări de 39,4 miliarde EUR și are în prezent aproape 200.000 de angajați în 57 de țări, după cum susține pe site-ul său. 

În România, Continental deţine șase unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab şi Iaşi. Compania are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. La finalul anului 2022, Continental avea peste 19.000 de angajaţi, din care peste o treime reprezentată de ingineri și informaticieni.

Deși compania nu a confirmat numărul oficial al salariaților ce urmează să fie disponibilizați, recent, publicația germană Manager Magazin a scris că firma ar putea concedia 5.500 de angajați, adică 3% din totalul forței sale de muncă la nivel global. Dintre aceștia, peste 1.000 de salariați din 30 de locații din Germania ar putea rămâne fără job, mai arată sursa citată. 

Compania va oferi mai multe informații după o nouă întâlnire cu investitorii, ce va avea loc pe 4 decembrie. 

Parallax

Vizualizari
6917
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri