Denisa Crăciun

Probleme pentru Netflix. Estimează că va pierde 2 milioane de utilizatori

Thumbnail

Prețul acțiunilor gigantului global de streaming Netflix Inc au scăzut miercuri cu peste 36%, după ce compania a anunțat marți, 19 aprilie, că a pierdut 200.000 de utilizatori în primele trei luni din 2022, pentru prima dată în ultimul deceniu, conform CNBC.

Prin urmare, compania a pierdut peste 50 de miliarde de dolari din capitalizarea sa de piață.

Chiar dacă miercuri s-ar putea să fi fost cea mai proastă zi din ultimii 18 ani pentru Netflix, în ceea ce privește scăderea acțiunilor după cum remarcă Reuters, problemele abia acum încep pentru platforma de streaming, care a preconizat că va pierde alte 2 milioane de utilizatori în al doilea trimestru din 2022.

Netflix spune că sunt mai mulți factori care au determinat scăderea numărului de utilizatori din primele trei luni ale lui 2022, printre care creşterea concurenţei şi ridicarea restricţiilor legate de pandemie, notează News.ro.

În plus, la asta se adaugă și faptul că 100 de milioane de gospodării care folosesc serviciile Netflix împărtășesc parolele de abonament cu alte familii sau prieteni, subilinază compania.

De cealaltă parte, investitorii susțin că serviciul de streaming ar putea fi „blocat” de rivali precum platforma celor de la Apple sau Walt Disney, conform ABC.

Chiar și așa, miercuri dimineață, odată cu scăderea acțiunilor Netflix, au scăzut și cele ale platformelor concurente. Spre exemplu, după deschiderea bursei au scăzut și acțiunile Disney, Roku, Paramount sau Warner Bros.

Acum, Netflix caută soluții pentru a-și stimula creșterea. Zilele trecute compania spunea că ia în considerare un plan mai ieftin, care va include și reclame.

Practic, ar putea oferi la un moment dat un abonament plătit, unde prețul va fi mai mic și vor fi mai puține reclame ca la TV.

Netflix a spus că odată cu retragerea din Rusia în martie, ca răspuns la războiul din Ucraina, a pierdut 700.000 de abonați, conform BBC.

Totodată, alte 600.000 de utilizatori din SUA și Canada au încetat să mai folosească serviciul, după ce compania a crescut prețurile abonamentelor în ianuarie.

Încă din 2011, numărul de utilizatori Netflix a crescut de la un trimestru la altul, astfel că platforma rămâne cel mai important serviciu de streaming din lume, cu peste 220 de milioane de abonați.

Compania Netflix a fost fondată pe 29 august 1997, în Scotts Valley, California, de către Marc Randolph și Reed Hastings.

Parallax

Vizualizari
389
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri