Primul exchange pentru criptomonede din România anunță că se închide
Adi Iacob

Primul exchange pentru criptomonede din România anunță că se închide

Thumbnail

Cea mai veche platformă de tranzacţionare de criptomonede din România a anunţat că se va închide. La începutul acestei săptămâni, BTCxChange și-a anunțat clienții să-și retragă toate fondurile de pe platformă.

Primul exchange de criptomonede din țară deja suspendase majoritatea operațiunilor sale la începutul acestui an — inclusiv posibilitatea de a tranzacţiona din monede digitale în monede fiat precum lei sau invers.

„Vă informăm că începând cu data de 1 mai 2018, platforma noastră va fi închisă. Majoritatea operaţiunilor au fost sistate începând cu data de 1 februarie, dar încă aţi putut stoca bitcoin pe platforma noastră”, au scris reprezentanții platformei pe site.

Thumbnail
btcxchange.com

La începutul acestui an, directorul executiv al platformei, Maxim Nicula, a declarat că exchange-ul nu mai este capabiă să proceseze tranzacțiile din cauza închiderii conturilor bancare ale exchange-ului, potrivit Cryptoninjas.

Aceasta este a treia oară când BTCxChange anunță că se va închide. În septembrie 2016, compania a anunțat că este posibil să fie vândută și este pregătită pentru închidere. La acea vreme, proprietarul startup-ului, Horea Vuscan, a spus că dorește să se pensioneze și să vândă exchange-ul, scrie CoinDesk.

Înainte de asta, BTCxChange a cerut utilizatorilor să-și retragă toate fondurile după ce echipa sa a pierdut accesul la serverele lor în septembrie 2014, la mai puțin de un an de la deschiderea sa, conform CoinDesk.

În România, firma BTC X CHANGE TRADING SRL a fost înregistrată în anul 2016, potrivit datelor disponibile pe site-ul Ministerului de Finanțe.

În anul 2016, firma din Iași a avut o cifră de afaceri de 250.710 lei, un profit de 200.030 și 2 angajați, potrivit datelor de pe Termene.ro.

Parallax

Vizualizari
7130
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 

  Ultimele știri