Adi Iacob

Primul exchange pentru criptomonede din România anunță că se închide

Thumbnail

Cea mai veche platformă de tranzacţionare de criptomonede din România a anunţat că se va închide. La începutul acestei săptămâni, BTCxChange și-a anunțat clienții să-și retragă toate fondurile de pe platformă.

Primul exchange de criptomonede din țară deja suspendase majoritatea operațiunilor sale la începutul acestui an — inclusiv posibilitatea de a tranzacţiona din monede digitale în monede fiat precum lei sau invers.

„Vă informăm că începând cu data de 1 mai 2018, platforma noastră va fi închisă. Majoritatea operaţiunilor au fost sistate începând cu data de 1 februarie, dar încă aţi putut stoca bitcoin pe platforma noastră”, au scris reprezentanții platformei pe site.

Thumbnail
btcxchange.com

La începutul acestui an, directorul executiv al platformei, Maxim Nicula, a declarat că exchange-ul nu mai este capabiă să proceseze tranzacțiile din cauza închiderii conturilor bancare ale exchange-ului, potrivit Cryptoninjas.

Aceasta este a treia oară când BTCxChange anunță că se va închide. În septembrie 2016, compania a anunțat că este posibil să fie vândută și este pregătită pentru închidere. La acea vreme, proprietarul startup-ului, Horea Vuscan, a spus că dorește să se pensioneze și să vândă exchange-ul, scrie CoinDesk.

Înainte de asta, BTCxChange a cerut utilizatorilor să-și retragă toate fondurile după ce echipa sa a pierdut accesul la serverele lor în septembrie 2014, la mai puțin de un an de la deschiderea sa, conform CoinDesk.

În România, firma BTC X CHANGE TRADING SRL a fost înregistrată în anul 2016, potrivit datelor disponibile pe site-ul Ministerului de Finanțe.

În anul 2016, firma din Iași a avut o cifră de afaceri de 250.710 lei, un profit de 200.030 și 2 angajați, potrivit datelor de pe Termene.ro.

Parallax

Vizualizari
7229
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri