Raluca Abrihan

Câţi bani vor da angajatorii ca prime de Crăciun - sondaj

Thumbnail

Doar doi din zece angajatori vor acorda salariaților beneficii de Crăciun (prime, tichete, cadouri etc) mai mari decât cele de anul trecut. Cei mai mulți, respectiv șapte din zece, nu vor majora deloc valoarea beneficiilor, în timp ce la una din zece companii salariații vor primi chiar mai puțin decât în 2018, arată datele unui sondaj efectuat de BestJobs.

Astfel, aproape trei din zece angajatori vor oferi beneficii de Crăciun de cel mult 150 de lei per angajat, iar la unul din zece valoarea beneficiilor ajunge până la 300 de lei. Prime de sărbători cuprinse între 300 și 500 de lei vor acorda aproape două din zece companii și tot atâtea susțin că își recompensează echipa în această perioadă cu beneficii a căror valoare este peste 500 de lei. Doar unul din zece angajatori afirmă că valoarea beneficiilor va depăși acest prag, iar ceilalți nu au putut preciza valoarea cumulată a tuturor beneficiilor acordate angajaților.

Mai puțin de jumătate (46,6%) dintre angajatorii care au răspuns sondajului BestJobs vor oferi prime în bani, însă unii oferă la pachet și alte beneficii. De exemplu, 27,4% vor acorda tichete cadou salariaților cu ocazia Crăciunului, iar 16% aleg să-și răsplătească echipa pentru munca depusă tot anul cu produse de sezon, în timp ce 17,8% se gândesc și la cei mici și le oferă cadouri inclusiv copiilor angajaților. De asemenea, 45% dintre respondenți au afirmat că vor organiza o petrecere pentru toți membrii echipei. Zile libere suplimentare cu ocazia sărbătorilor de iarnă ca beneficiu pentru salariați vor acorda 8% dintre companii.

Pe de altă parte, 27,4% dintre angajatorii chestionați au afirmat că acordă beneficii de Crăciun tuturor angajaților, indiferent dacă firma e pe pierdere, în timp ce unii vor alege doar anumite departamente pe care să le recompenseze. Alți 26% dintre respondenți susțin că valoarea beneficiilor crește în linie cu profitabilitatea companiei. Ceea ce este valabil și invers, pentru că 12,3% dintre angajatori afirmă că nu acordă niciun fel de prime sau cadouri de Crăciun dacă firma nu este profitabilă sau oferă doar ceva simbolic.

Indiferent cât de generoși sunt angajatorii de Crăciun, atmosfera de sărbătoare se va resimți în multe dintre companii. În peste jumătate (52%) dintre companiile chestionate se organizează Secret Santa, iar în aproape una din două firme este împodobit un brad de Crăciun. Circa 8% dintre respondenți declară că vor organiza inclusiv ateliere tematice (decorațiuni, prăjituri etc.).

Sondajul a fost efectuat în perioada 25 noiembrie - 10 decembrie 2019, pe un eșantion de 235 companii mici, medii și mari din România.

Parallax

Vizualizari
2208
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri