Adi Iacob

Primăria București vrea să dea 10.000 de lei firmelor care montează stații de încărcare pentru mașini electrice

Thumbnail

Consiliul General al Municipiului Bucureşti urmează să adopte o hotărăre prin care să stimuleze firmele din Capitală să instaleze staţii de încărcare pentru maşini electrice. Astfel, anul viitor, Primăria va acorda 500 de vouchere în valoare de 10.000 de lei fiecare, firmelor care montează staţii de încărcare, iar în program se pot înscrie şi benzinăriile.

"(...) se aprobă acordarea în anul 2019 a unui număr de 500 de vouchere în valoare de 10.000 lei/voucher pentru persoanele juridice/fizice deținători de spații comerciale/unități de cazare/spații de birouri/stații de distribuție carburanți care înființează stații de reîncărcare rapidă pentru vehicule electrice și electrice hibrid plug-in (...) Sumele necesare implementării vor fi asigurate din bugetul local al Municipiului București", menționează un document publicat pe site-ul PMB.

Programul, numit “Programul de stimulare a înfiinţării staţiilor de încărcare rapidă pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in, prin acordarea de vouchere”, are ca scop îmbunătăţirea calităţii aerului din Bucureşti, după cum se arată în proiectul publicat pe site-ul Primăriei.

"Acest program vine în sprijinul celui prin care sunt acordate ECO Vouchere, urmărind susținerea și crearea infrastucturii necesare pentru dezvoltarea transportului cu autoturisme ce folosesc combustibili alternativi", mai menționează documentul. 
 

Programul de stimulare a înfiinţării staţiilor de încărcare rapidă pentru vehicule electrice şi electrice h... by Anonymous TpF2HPo4 on Scribd

Parallax

Vizualizari
5150
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri