Adi Iacob

Prețurile plăcilor video revin la normal, după ce au crescut enorm din cauza mineritului de criptomonede

Thumbnail

După o perioadă de disponibilitate scăzută și prețuri ridicate la plăcile video, acestea sunt înapoi în stoc pe site-ul NVIDIA și la comercianții cu amănuntul, la prețuri standard de vânzare, scrie Engadget. Motivul indisponibilității pe piață a fost din cauza minerilor de bitcoin și alte criptomonede, care le folosesc pentru a genera monede digitale mai repede decât o pot face numai cu ajutorul procesoarelor. 

Boom-ul recent de pe piața criptomonedelor a făcut ca plăcile video să fie la mare căutare, iar odată cu acest lucru a crescut și costul de achiziționare a unui astfel de dispozitiv.

Potrivit discuțiilor de pe forumurile de specialitate, în România, comercianţii vindeau plăci video la preţuri de până la 9000 lei pe unitate, deși în mod normal acestea oscilau între 3400 şi 4500 lei.

Revenirea pe stoc este o veste bună pentru amatorii de jocuri video care doresc să-și actualizeze plăcile video vechi fără să plătească o sumă exorbitantă de bani. Prețurile încep de la 229 de dolari pentru modelul 1060 de 3 GB și urcă până la aproximativ 700 de dolari pentru produse premium precum 1080 TI Founders Edition. 

Cu toate acestea, există șanse ca minerii de criptomonede să înceapă să se aprovizioneze acum, cât timp plăcile video sunt mai puțin costisitoare — rezultând o nouă creștere a prețurilor.

Parallax

Vizualizari
8109
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri