Claudiu Zamfir

Prețuri Crypto: Elrond, la o săptămână după anunțul intrării pe Revolut. Ce fac BTC și ETH

Thumbnail

Am zis să nu mai intrăm și noi în corul de jurnaliști, cu tot cu surle și tobe, și ne-am abținut de la a relua anunțul Elrond de listare la tranzacționare pe aplicația Revolut. Hai să vedem ce s-a întâmplat zilele astea cu eGold, dar și cu Bitcoin și Ethereum.

Pe scurt, criptomoneda românilor de la Elrond pare să fi crescut puțin după anunțul lor de săptămâna trecută, de listare pe Revolut, dar prețul s-a dezumflat imediat (pe Coinmarketcap).

De precizat că încă de la începutul anului 2022 piața crypto în general nu a dus-o foarte bine. În ultimele 30 de zile, criptomoneda românilor de la Elrond a urcat până la un maximum al lunii de 68 de dolari și 85 de cenți, în data de 10 august. Apoi a tot scăzut. Pe data de 22 august, presa a primit de la Elrond un comunicat de presă, cu embargo, prin care anunța că se listează pe Revolut. În ziua aceea, prețul Elrond EGLD a fluctuat în jurul valorii de 53-54 dolari, în scădere cu 22% față de nivelul din 10 august.

Pe 26 august, când a expirat embargoul, presa a publicat, în fine, comunicatul Elrond, în care și-a anunțat listarea pe Revolut.

Elrond EGLD devine disponibil pentru peste 20 milioane de utilizatori din peste 30 de țări prin Revolut - o aplicație bancară digitală evaluată la 33 miliarde USD. Listarea EGLD de către Revolut oferă oportunitatea unui public larg să interacționeze cu plățile la performanțele internetului care stau la baza viziunii Elrond, oferind unei noi generații de nativi digitali acces la un token folosit pentru a alimenta transferul fără bariere a oricărui tip de valoare de oriunde, oricând” - a anunțat Elrond.

Cele mai inovatoare și disruptive startup-uri din domeniul fintech gravitează spre cripto, aducând împreună talente unice și comunități activ implicate. Dacă adaugi la această rețetă o viziune care transcende propriul produs și propria industrie, obții un game changer. Elrond este un astfel de proiect. De aceea, suntem încântați să putem oferi acces la EGLD clienților Revolut și să îi ajutăm să-și realizeze viziunea de a avea un sistem financiar global incluziv”, spunea și Beniamin Mincu, CEO Elrond Network.

În ziua anunțului, pe 26 august 2022, Elrond EGLD a ajuns până pe la 58 de dolari, la vârful unei „cocoașe” destul de line, de 4 zile. A doua zi a picat abrupt, până la 51 de dolari și 55 de cenți (cădere de 12% de pe o zi pe alta).

Ulterior, a mai crescut și a mai scăzut de câteva ori, într-o evoluție fluctuantă, obișnuită pe piața crypto. Luni, 5 septembrie 2022, la o săptămână și 2 zile de la anunțul oficial al listării pe Revolut, Elrond EGLD s-a dus în jos până la un minimum al zilei de 50 de dolari și 70 de cenți (scădere cu 13,7% față de prețul din 26 august, ziua anunțului).

pret egld coinmarketcap 2022

Nici volumul de tranzacționare nu a crescut substanțial în săptămâna aceasta de la anunțul listării Elrond pe aplicația cu 20 de milioane de utilizatori.

Pe 10 august 2022, Elrond EGLD a ajuns la un volum de tranzacționare de aproape 80 de milioane de dolari pe 24 de ore. Pe 26 august, în ziua anunțului oficial al listării pe Revolut, eGold avea în jur de 50 de milioane de dolari, volum de tranzacționare în 24 de ore ( în scădere cu 37% față de volumul atins în 10 august).

Luni, 5 septembrie, la 9 zile de la anunțul listării pe Revolut, eGold a înregistrat un volum de tranzacționare în jur de 20 de milioane de euro pe 24 de ore (scădere cu 60% față de nivelul din data de 26 august, când s-a anunțat oficial listarea EGLD pe Revolut).

În afară de Elrond EGLD, pe Revolut sunt listate peste 80 de criptomonede.

Ce prețuri mai au greii crypto: Bitcoin și Ether

După un weekend sub 20.000 de dolari, luni, 5 septembrie 2022, prețul Bitcoin abia a scos puțin capul peste acest prag psihologic, dar a picat imediat sub 20.000 de dolari. Luni seara, în jurul orei 20.00, BTC era cotat la 19.843 de dolari, în scădere cu 20% față de nivelul maxim al ultimelor 30 de zile, de 24.930 de dolari (din data de 15 august). Liderul pieței crypto este recunoscut și ca mare consumator de energie în procesul de mining.

Coindesk pune scăderea BTC în contextul scumpirii energiei în Europa, pe fondul opririi livrării gazelor de către Rusia spre Europa prin conducta Nord Stream 1.

 

pret btc 2022

Și Etereum a avut o evoluție sinuoasă în ultimele 30 de zile. De la un maximum al lunii, de 2009 dolari, în data de 14 august, Ether a picat până la un minimum al lunii de 1.425 de dolari, pe data de 29 august (scădere de 29% în decurs de două săptămâni). Pe urmă, a început să mai crească, dar tot într-o evoluție sinuoasă. Luni, 5 septembrie 2022, ETH a intrat pe creștere, ajungând la 1608 dolari, la un moment dat.

Peste o zi, pe 6 septembrie 2022, comunitatea Ethereum așteaptă, cu entuziasm, începerea unui update denumite The Merge. Printre altele, actualizarea, prevăzută în doi pași, ar urma să scadă consumul de energie din mineritul la Ether.

pret eth 2022
Parallax

Vizualizari
7712
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri