Claudiu Zamfir

Preț Bitcoin 2018: Blockchain Power Trust sistează „mineritul” de Bitcoin în România, pe fondul devalorizării

Thumbnail

Firma canadiană Blockchain Power Trust a anunțat, marți, că își sistează activitatea de generare a așa-numitelor monede virtuale bitcoin, din activitățile sale de „minerit” din  România, invocând o serie de motive.

„Ca urmare a scăderii prețului Bitcoin, a dificultăților ridicate în <<minerit>> și a continuării mediului robust prețuri pentru energia electrică în România și în Europa în general, nu este profitabil ca Trust să furnizeze sau să cumpere energie pentru operațiunile sale în <<mineritul>> Bitcoin și, prin urmare, a întrerupt operațiunile de  <<minerit>> Bitcoin. Managementul revizuiește în prezent opțiunile sale în ceea ce privește strategia sa în <<minerit>>, inclusiv potențiala reluare a <<mineritului>> atunci când se așteaptă din nou să fie profitabilă și va răspunde dacă dinamica pieței se modifică fundamental”, a anunțat compania canadiană.

Până la data de 30 septembrie 2018, Blockchain Power Trust spune că a generat un total de 107 Bitcoin, prin activitatea sa de „minerit”. De asemenea, firma canadiană spune că propriile investiții în energie regenerabilă folosită pentru „minerit” de bitcoin au generat 28,206 MWh.

Marți, de dimineață, bitcoin era cotată în jurul valorii de 6.300 de dolari, potrivit Coindesk.

Activitatea de „minerit” sau, cum eronat a fost tradus în limba română, de „minare” a criptomonedelor a atras mulți antreprenori și speculatori pe fondul popularității bitcoin, cea mai valoroasă așa-numită monedă virtuală. Prețul bitcoin a crescut de la mai puțin de 1.000 de dolari, la sfârșitul anului 2016, până la aproape 20.000 de dolari în decembrie 2017. Ulterior, criptomoneda avea să se prăbușească până la valorile din ziua de azi, generând pierderi celor care au cumpărat în frenezia din 2017.

Thumbnail
Coindesk.com

Parallax

Vizualizari
5323
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri