Adi Iacob

Prețul bitcoin a crescut cu peste 130% de la începutul anului. Ce spun specialiștii că urmează în industria crypto

Thumbnail

Anul 2018 a fost fără îndoială o perioadă dificilă pentru bitcoin, care a pierdut aproape trei sferturi din valoarea sa în cursul anului trecut. Și celelalte criptomonede au urmat aceeași tendință semnificativă de scădere în 2018, provocând astfel ceva neplăceri investitorilor care au decis să-și plaseze banii în aceste instrumente volatile. Însă, până acum, 2019 a fost un an mult mai generos pentru investitorii în criptomonede. 

În special, luna mai a acestui an s-a dovedit a fi o lună de creșteri excepțional de puternice pentru Bitcoin, urmând o creștere similară cu cea din 2017. De la începutul anului 2019, bitcoin a crescut cu 131,5%, Ethereum cu 104,89%, în timp ce indicele DAX a crescut cu "numai" 14,32%, iar S&P500 cu 12,73%.

Thumbnail
(Captură https://coinmarketcap.com — ora 12:55)

 

În aceeași perioadă prețul petrolului brut WTI, una dintre cele mai populare mărfuri, s-a majorat cu 29,25%, în timp ce prețul aurului a scăzut cu 0,02%. Desigur, cei care au cumpărat criptomonede la începutul acestui an sunt acum mulțumiți de rezultatele excepționale. 

"Dacă ne uităm la graficul de mai jos și aplicăm analiza tehnică, vom putea confirma dacă bitcoin se va afla în piața taur în momentul în care nivelul de rezistență locală de 9.250 dolari va fi depășit, în timp ce nivelul de suport va fi menținut peste prețul de 7.680 dolari", explică Marek Paciorkowski, directorul piețelor financiare la Aforti Exchange.

Thumbnail

"Dacă, totuși, în aceste ultime zile ale lunii mai se va înregistra o scădere permanentă sub nivelul de suport menționat mai sus, de 7.680 dolari, atunci canalul de trend descendent își va confirma predominanța, ceea ce va însemna că, în locul unei piețe taur, vom fi martorii scăderilor de preț și vom avea o piață urs. În ceea ce privește cât de jos poate scădea prețul bitcoin după acest prag, ne uităm la minime asemănătoare celor de la sfârșitul anului 2018 și începutul lui 2019, când prețul Bitcoin a oscilat în jurul valorii de 3.400 dolari", susține Marek Paciorkowski.

  • Piața taur (bull market) se referă la condiția unei piețe financiare în care prețurile sunt în creștere sau se așteaptă să crească. 
  • Termenul bear market (piață urs) este opusul lui bull market - piață financiară în care prețurile scad sau se așteaptă să scadă. 
  • Utilizarea taurului și ursului pentru a descrie piețele provine din modul în care animalele își atacă adversarii - un taur își prinde adversarul în coarne și îl aruncă în aer, în timp ce un urs își pune adversarul jos cu ajutorul labelor. Aceste acțiuni sunt metafore pentru mișcarea unei piețe.

"Mișcarea actuală a bitcoin și creșterea zilnică de 10% a valorii sale ne reamintește foarte mult de piața taur a criptomonedelor din 2017, când se puteau obține profituri semnificative în perioade foarte scurte de timp. Cu toate acestea, atunci când ne reamintim de creșterea masivă a prețului bitcoin din 2017, să nu uităm de corecția solidă care a venit în 2018 când mulți dintre cei care au investit în bitcoin la valoarea maximă, și- au pierdut capitalul. Evoluția din următoarele 3 zile ne va ajuta să înțelegem mai bine unde se îndreaptă bitcoin și dacă va dezamăgi din nou sau, dimpotrivă, își va răsplăti investitorii", spune reprezentantul Aforti Exchange.

  • Conținutul prezentat în acest articol este opinia proprie a lui Marek Paciorkowski și nu constituie recomandări de investiții.
Parallax

Vizualizari
5542
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri