Adi Iacob

Prețul Bitcoin s-a prăbușit cu 2000 de dolari într-o oră, pe fondul crizei coronavirus COVID-19

Thumbnail

Bitcoin trece printr-o zi remarcabil de dură. Se pare că toate activele au o lună proastă ― inclusiv criptomonede. Cu câteva ore în urmă, prețul mediu al unui bitcoin a scăzut cu 2000 de dolari în mai puțin de o oră.

În total, bitcoin a pierdut astăzi 23% din valoara sa, în prezent (ora 16:30) prețul unei criptomonede fiind de aproximativ 6.000 dolari, potrivit datelor CoinMarketCap.

Această scădere nu este doar un accident, scrie TechCrunch. Bitcoin a scăzut constant în ultima lună. Pe 19 februarie, un prețul unui bitcoin era în jur de 10.000 de dolari.

Thumbnail

Ieri, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat oficial răspândirea COVID-19 o pandemie. SUA au luat măsuri suplimentare pentru a combate răspândirea coronavirusului, inclusiv restricțiile de călătorie din Europa.

Bursele europene au căzut la minimul ultimilor aproape 4 ani. Indicele STOXX 600 este la momentul redactării acestui articul la minus 8,4%. De asemenea, bursele americane au închis în scădere cu 5,15%.

Mulți credeau că criptomonedele vor fi invers corelate cu piețele bursiere. Însă încrederea economică afectează și criptomonedele. Incertitudinea a condus invetitorii spre decizia de a scoate banii cât mai repede. Nu dorești să păstrezi pozițiile de tranzacționare în active riscante atunci când nu este clar dacă economia se poate recupera după coronavirus.

Alte criptomonede populare:

  • Ethereum: -30.32%
  • XRP: -23.16%
  • Bitcoin Cash: -33.64%

Thumbnail

Parallax

Vizualizari
6679
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri