Denisa Crăciun

Preț la apartamente de închiriat în aprilie 2023, în 10 orașe din România. În Constanța și Arad au fost cele mai mari creșteri

chirii aprilie 2023

Față de luna martie, în aprilie au fost ceva creșteri ale prețurilor chiriilor la apartamentele de două și trei camere în principalele orașe din România, potrivit unei platforme de imobiliare.

Chiar dacă interesul chiriașilor a scăzut în aprilie față de luna martie, este peste cel de anul trecut, românii vizualizând cu 7% mai multe pagini cu anunțuri imobiliare față de aprilie 2022, conform Storia. 

Aceeași tendință este și în cazul contactărilor, unde utilizatorii au realizat cu 11% mai puține contactări față de luna martie, dar cu 23% mai multe față de aceeași lună a anului trecut.

Prețurile chiriilor din București în aprilie 2023

Prețurile chiriilor la apartamentele de două camere au stagnat în luna aprilie în toate sectoarele din București, însă prețul celorlalte tipuri de apartamente a evoluat diferit.

Cea mai mare creștere a prețului mediu a fost la garsonierele din sectorul 5, unde a crescut cu 13% față de luna martie, de la 266 EUR la 300 EUR.

Cea mai mare scădere, de 20%, se înregistrează tot în sectorul 5, la apartamentele cu patru camere, unde prețul mediu a ajuns de la 808 EUR la 650 EUR.

Prețurile medii pentru închirierea unei garsoniere au fost de 300 EUR (în sectoarele 2, 3, 4, 5, 6), excepție făcând sectorul 1, cu o medie de 390 EUR. Apartamentele cu două camere au avut prețuri medii de închiriere cuprinse între 400 EUR(sectorul 6) și 600 EUR (sectorul 1), la fel ca în luna martie.

Apartamentele de trei camere au avut prețuri medii cuprinse între 490 EUR (în sectorul 6) și 950 EUR (sectorul 1), iar în categoria apartamentelor de patru camere, prețurile medii pentru închiriere au fost între 550 EUR (sectorul 6) și 1900 EUR (sectorul 1).

chirii București aprilie

Cum au evoluat chiriile în alte orașe mari din România în aprilie 2023

În luna aprilie, prețurile chiriilor din cele mai mari orașe din țară au fost în general constante, comparativ cu luna anterioară. Cele mai mari scăderi ale prețurilor chiriilor au fost apartamentelor de două camere din Craiova, unde prețul mediu solicitat este cu aproximativ 6% mai mic, dar și în Constanța, în cazul garsonierelor, unde prețul mediu a scăzut cu 5%.

În același timp, cele mai mari creșteri de la o lună la alta au fost în Arad, la apartamentele de trei camere (13%), dar și în Constanța, la apartamentele cu două camere (11%).

Constanța: S-au înregistrat creșteri în cazul apartamentelor cu două camere (11%), de la 450 EUR la 500 EUR, dar și la apartamentele cu trei camere (9%), unde prețul mediu de închiriere a ajuns la 600 EUR. În cazul garsonierelor, prețul mediu de închiriere a scăzut cu 5%. Într-un singur an, prețul mediu de închiriere pentru apartamentele cu două camere din Constanța a crescut cu 43%.

chirii Constanța aprilie

Arad: Prețurile medii pentru chirii au crescut atât în cazul garsonierelor (6%), cat și în cazul apartamentelor cu două camere (3%) și al apartamentelor cu trei camere (13%). În luna aprilie, prețul mediu de închiriere pentru garsonierele din Arad a fost de 170 EUR, revenind la valoarea medie din lunile precedente.

Costul mediu de închiriere pentru apartamentele cu două camere a fost de 330 EUR, cel mai mare de până acum, iar prețul apartamentelor de trei camere a ajuns la 450 EUR, o creștere semnificativă față de luna anterioară (+13%), precum și față de aceeași lună a anului trecut (+29%).

chirii Arad aprilie

Cluj-Napoca: În Cluj-Napoca, chiriile medii au rămas constante de la o lună la alta pentru apartamentele cu două și trei camere, în timp ce prețul mediu de închiriere pentru garsoniere a crescut cu 3% față de luna anterioară, de la 320 EUR ajungând la 330 EUR.

chirii Cluj aprilie

Brașov: Prețul mediu de închiriere pentru apartamentele cu două camere a crescut cu 1% în Brașov, ajungând la 450 EUR /lună, în timp ce garsonierele și apartamentele cu trei camere au rămas la un preț mediu de închiriat similar cu cel din luna anterioară.

chirii Brașov aprilie

Timișoara: Comparativ cu luna anterioară, în Timișoara s-au observat creșteri ale prețului mediu de închiriere la apartamentele cu două camere (3%), de la 360 EUR la 370 EUR , dar și la apartamentele cu trei camere (2%), de la 400 EUR la 410 EUR. Prețul mediu de închiriere pentru garsoniere a rămas constant.

chirii Timișoara aprilie

Sibiu: În Sibiu prețul mediu pentru chirii a stagnat la toate categoriile de apartamente.

chirii Sibiu aprilie

Iași: S-a majorat cu 1% prețul mediu al garsonierelor, în timp ce în cazul apartamentelor de două și trei camere prețul a rămas în general stabil.

chirii Iași aprilie

Oradea: S-a majorat cu 3% prețul mediu al apartamentelor cu două camere, de la 320 EUR la 330 EUR , în timp ce prețul mediu al garsonierelor și al apartamentelor de trei camere a rămas în general stabil.

chirii Oradea aprilie

Craiova: S-au înregistrat stagnări în cazul garsonierelor și apartamentelor cu trei camere, în timp ce prețul mediu al apartamentelor cu două camere a scăzut cu 6%, de la 350 EUR ajungând la 330 EUR.

chirii Craiova aprilie

Analiza a fost realizată de Storia.ro – platforma de imobiliare lansată de OLX, ca parte din inițiativa „Drumul inteligent spre acasă”.

Parallax

Vizualizari
1025
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri