Luminita Pirvu

Premiu de 30 000 euro: competiție pentru startup-urile din domeniul energiei

Thumbnail

Start-up-urile românești care dezvoltă soluții din sectorul energetic și pentru protecția mediului, dar și din domenii precum mobilitatea, securitatea informatică și smart city pot câștigă 30.000 de euro într-o competiție la nivel european sau premiul cel mare oferit de un acclerator. Competiția PowerUp este dedicată start-up-urilor cu soluții din domeniul energiei sau pentru protecția mediului.

Start-up-urile românești pot aplica până pe 19 aprilie la ediția din acest an a PowerUp!, o competiție desfășurată în 24 de țări din Europa Centrală și de Est. 

Până la acest moment,  au aplicat peste 20 de startup-uri din România prezente pe acest segment de nișă.

Premiul principal este în valoare de 30.000 de euro, locul al doilea - 10.000 de euro, și respectiv al treilea - 5.000 de euro. Autorii celor mai interesante proiecte vor fi invitați la acceleratorul EIT InnoEnergy Highway accelerator, care oferă finanțare de până la 150.000 de euro.

În luna mai, participanții la PowerUp! vor participa la sesiuni de tip bootcamp și la finala pentru fiecare dintre țări. Câștigătorii vor fi invitați la Praga pentru o sesiune finală de tip bootcamp cu mentori europeni și la marea finală, care va avea loc pe 19 iunie.
Pentru a participa la competiție, start-up-urile trebuie să aibă un prototip, o echipă și să completeze formularul disponibil aici.  

InnoEnergy a fost înființată în 2010 și este susținută de Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT).
 

Parallax

Vizualizari
504
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri