Claudiu Zamfir

Se fac înscrieri, în România, la premiile europene pentru suținerea antreprenoriatului

Thumbnail

Organizațiile de patroni din România, alte ONG-uri și instituții publice locale sau centrale pot să se înscrie pentru o importantă competiție a Uniunii Europene dedicată organizațiilor care susțin antreprenoriatul - European Enterprise Promotion Awards 2018.

Românii se pot înscrie în faza națională - prima în procesul de selecție european - până pe 25 mai 2018, la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, de la București. În urma concursului național vor fi selectate două organizații (sau parteneriate) care vor fi trimise la faza europeană a competiției. Anul acesta finala competiției și ceremonia European Enterprise Promotion Awards va avea loc în Austria, țara care va deține președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, în semesrul al doilea 2018.

Pentru înscrierile de anul acesta, organizațiile interesate se pot adresa lui Viorel Buruiană consilier în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Calea Victoriei nr. 152, sector 1, Cod poștal 010096.

Telefon: +40745172160 .
E-mail: viorel_buruiana@imm.gov.ro .

Informațiile acestea sunt publicate de Directoratul General Piață Internă, Industrie, Antreprenoriat și IMM-uri din Comisia Europeană.

Potrivit Comisiei Europene, premiile pentru promovarea întreprinderilor europene identifică şi recunosc cei mai de succes promotori ai firmelor şi antreprenoriatului în Europa, expun cele mai bune politici şi practici antreprenoriale, sporesc conştientizarea valorii adăugate de antreprenoriat, încurajează şi inspiră potenţialii antreprenori.
 
Cine poate participa:

  • organizațiile naționale, orașele, regiunile și comunitățile.
  • parteneriatele public-privat dintre autoritățile publice și antreprenori,
  • programele educaționale,
  • organizațiile de afaceri.

Aceste organizații pot depune proiecte prin care susțin antreprenoriatul și mediul de afaceri în România.

Competiția cuprinde 6 categorii:
 

  • Promovarea spiritului antreprenorial Recunoaşte iniţiativele la nivel naţional, regional sau local, care promovează spiritul antreprenorial, în special în rândul tinerilor şi al femeilor.  

 

  • Investiţii în abilităţile antreprenoriale Recunoaşte iniţiativele la nivel naţional, regional sau local, pentru a îmbunătăţi abilităţile antreprenoriale şi manageriale.

 

  • Îmbunătăţirea mediului de afaceri Recunoaşte politicile inovatoare la nivel naţional, regional sau local, care promovează înfiinţarea şi dezvoltarea întreprinderilor, care simplifică procedurile legislative şi administrative pentru întreprinderi şi pun în aplicare principiul gândirii iniţiale la scară mică în favoarea întreprinderilor mici şi mijlocii.

 

  • Sprijinirea internaţionalizării afacerilor Recunoaşte politici şi iniţiative care încurajează la nivel naţional, regional sau local întreprinderea şi în special întreprinderile mici şi mijlocii, pentru a profita în măsură mai mare de oportunităţile oferite de pieţele din cadrul şi din afara Uniunii Europene.

 

  • Susţinerea dezvoltării pieţelor verzi şi a eficientizării resurselor Recunoaşte politicile şi iniţiativele la nivel naţional, regional sau local, care susţin accesul întreprinderilor mici şi mijlocii la pieţele verzi şi ajută la îmbunătăţirea eficientizării resurselor, spre exemplu prin dezvoltarea abilităţilor verzi, întâlniri şi finanţare.

 

  • Antreprenoriat responsabil şi global Recunoaşte iniţiativele naţionale, regionale sau locale ale autorităţilor sau parteneriatelor publice / private, care promovează responsabilitatea socială în cadrul întreprinderilor de dimensiuni medii. Această categorie va recunoaşte de asemenea eforturile de a promova antreprenoriatul în cadrul grupurilor dezavantajate, cum ar fi şomerii, în special şomerii pe termen lung, imigranţii legali, persoanele cu handicap sau cele din cadrul minorităţilor etnice.

 

În plus, Marele premiu al juriului poate fi din orice categorie şi va fi acordat candidatului care prezintă iniţiativa considerată cel mai creativă şi plină de inspiraţie din Europa.

 Prin urmare, dacă reprezentaţi o autoritate naţională, regională sau locală sau un parteneriat public-privat şi aţi colaborat la o iniţiativă de succes care a condus la dezvoltarea economiei la nivel naţional, regional sau local, vi se solicită insistent să participaţi! 
 
Există două etape de selecţie:

  • Candidaţii vor fi luaţi în considerare pentru Premiile Europene doar prin finalizarea unei selecţii iniţiale, la nivel naţional.
  • Un juriu format din reprezentanţi de înalt nivel va selecta câştigătorii finali, care vor fi anunţaţi cu ocazia ceremoniei de acordare a premiilor, din luna noiembrie 2018.

 
Pentru informaţii complete despre premii intrați AICI.
 
În 2017, la competiția care a avut loc în Estonia, România a fost reprezentată de Școala de Sudură Arad, a antreprenorului Marin Crișan.

În finala de la Tallinn, în secțiunea la care au participat și românii, Antreprenoriat responsabil și inclusiv, premiul european a revenit unei organizații din Franța.

Parallax

Vizualizari
130
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri