Smile Media

[P] Premieră pe piaţa imobiliară din România: Se lansează RentGuard, primul serviciu de verificare a chiriaşilor

Thumbnail

Premieră pe piaţa imobiliară din România! În cadrul Salonului Imobiliar Bucureşti se lansează RentGuard, primul serviciu profesional de verificare a chiriaşilor din ţara noastră. Este vorba de un instrumentul de referință care ne ajută să luăm decizii documentate în scopul de a crea stabilitate contractuală și financiară atunci când vrem să închiriem o proprietate.

"În ultimii 30 ani, avem o creștere exponențială a apetitului pentru investiții active, îndeosebi în sectorul imobiliar, care pentru români rămâne cel mai accesibil. Pentru ca aceste investiții să fie profitabile, ele trebuie să genereze venituri constante și, ca în orice business, stabilitatea și predictibilitatea financiară sunt esențiale”, afirmă Eduard Ancuţa, directorul general al RentGuard.

Realizarea unui profil de risc al chiriaşilor

În multe ţări din Europa, inclusiv Spania, Elveţia şi Marea Britanie, înainte de a închiria o proprietare, agenţiile imobiliare sunt obligate să efectueze o verificare a viitorilor chiriaşi. În România, legislaţia nu prevede o astfel de analiză, însă, ţinând cont de faptul că uneori pot apărea situaţii neplăcute, este indicat să se realizeze un profil de risc care să stea la baza semnării contractului de închiriere.

„Ca proprietari, cu toții ne-am confruntat cu situații neplăcute ce au vizat chiriașul, fie pentru că nu și-a mai permis să plătească chiria lunară și a renunțat la contract înainte de termen, fie a folosit spațiul locativ în alte scopuri decât cele agreate și a fost necesară evacuarea acestuia. Lista cu astfel de exemple poate continua. Din dorința de a reduce sau chiar evita astfel de riscuri, am creat RentGuard, primul serviciu de verificare și profilare a chiriașilor, ce vine în ajutorul proprietarilor, dar și al agențiilor imobiliare. Ne dorim să le fim alături încă din fazele pre-contractuale, ajutându-i să ia o decizie informată și documentată în alegerea viitorului chiriaș. La nivel global, studiile ne arată că serviciile de profilare reduc cu până la 70% riscurile ce pot duce la neplăceri contractuale ulterioare", precizează Eduard Ancuţa, directorul general şi fondatorul RentGuard.

 

Thumbnail

 

Avantaje pentru chiriaşi

De asemenea, știm că pentru a finaliza un contract de închiriere este nevoie de implicarea și responsabilizarea ambelor părți. Astfel, am decis să dăm glas și chiriașilor, care, printr-un sistem de notare și referinţiere, vor putea să-și împărtășească experiențele contractuale anteriorare.

"O atenție deosebită o acordăm însă și chiriașului, venind în ajutorul acestuia cu informații actuale din piața imobiliară și oferindu-i suport în planificarea bugetului viitoarei chirii. Prin intermediul calculatorului ce îl punem la dispoziție pe platforma noastră, acesta poate afla suma lunară recomandată pentru plata chiriei, reducând astfel riscul de a intra în imposibilitate de plată. De asemenea, la finalul contractului de închiriere, el poate oferi o recenzie proprietarului, astfel încât următorii chiriași să aibă o imagine despre cum va decurge relația cu viitorul proprietar", explică Eduard Ancuţa, directorul general şi fondatorul RentGuard.

Cum funcționează sistemul Rentguard?

Thumbnail

 

1. Înregistrarea cererii de verificare

  • Creezi un cont gratuit și trimiți o invitație potențialului chiriaș;
  • Ne furnizezi detaliile chiriașului (numele, e-mail, numărul de telefon);
  • Ne furnizezi informaţii legate de proprietatea ce urmează a fi închiriată
  • Chiriașul este informat cu privire la inițierea procedurii, prin e-mail și mesaj text. El va primi o invitație de înregistrare și de încărcare a documentelor și informațiilor solicitate.

 

2. Acceptul pentru verificare

Potențialul chiriaș acceptă invitația, iar în urma acordului, acesta își va completa profilul, oferind următoarele informații:

  • Poza de profil și act de identitate;
  • Documente ce vor dovedi sursa de venit din care este susținută chiria lunară (adeverința salariată, extras bancar, dovadă beneficiar real);
  • Date de contact de la proprietarul precedent – acesta va primi o invitație pentru a lăsa o recenzie cu privire la chiriaș;
  • Daca potenţialul chiriaș este student sau nu lucrează, poate opta pentru a introduce datele unui Garant, iar verificarea se va face în numele acestuia.

 

3. Procesul de verificare

Specialiştii RentGuard vor procesa şi vor verifica informaţiile pe care potentialul chiriaş le-a furnizat. La finalul analizei, acesta va primi un scor personalizat, care poate varia de la 0 (slab) la 500 (excelent).

 

4. Livrarea raportului

După aceea, primești raportul RentGuard și toate informaţiile necesare, în baza căruia poţi lua o decizie documentată și eficientă.

Procesul de verificare a potențialului chiriaș durează în medie două-trei zile lucrătoare. Timpul de livrare a raportului depinde în mod direct de disponibilitatea chiriașului de a ne oferi informațiile şi documentele solicitate. În cazul firmelor, sunt analizate datele financiare, fiscale sau juridice ale firmelor, folosind informații din peste 15 surse oficiale, care sunt actualizate în timp real.

 

"Pe termen lung, scopul nostru este să creăm un mediu imobiliar educat, sigur și de încredere, prin responsabilizarea tuturor participanților, fie că vorbim de proprietari, chiriași sau agenți imobiliari. Iar pe cei rău intenționați îi vom exclude. Această este promisiunea noastră!", încheie Eduard Ancuţa, directorul general şi fondatorul RentGuard.

 

Oferta specială oferită de RentGuard în cadrul Salonului Imobiliar Bucureşti

În cadrul Salonulului Imobiliar Bucureşti, RentGuard lansează şi o ofertă specială. Prima verificare efectuată este gratuită. Așa că, te aşteptăm la standul nostru nr. U38 pentru a primi reducerea şi orice informaţie ai nevoie despre serviciile noastre!

Salonul Imobiliar Bucureşti, unul dintre cele mai mari evenimente de pe piaţa imobiliată din România, are loc la Palatul Parlamentului în perioada 15-17 aprilie 2022.

Mai multe informaţii găsiţi pe site-ul RentGuard

Parallax

Vizualizari
7681
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.436
Just for testing :

interaction: 0.86

popularity: 0.46

publishing: 2.89

expertise: 0.08

rating: 1.436

Content Marketing
SmileMedia nu ofera doar campanii. Functionam ca un digital newsroom capabil să creeze conținut de orice tip: grafic, text, foto, audio sau video.
Articole publicate : 1, 413
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri