Claudiu Zamfir

Achiziție imensă în IT-ul european: Producătorul de POS-uri Ingenico se vinde cu 7,8 miliarde Euro

Thumbnail

Compania franceză de tehnologie Ingenico, producător de aparate de plată cu cardul (POS) folosite intens și în magazinele din România, urmează să fie achiziționată de grupul francez Worldline, în cadrul unei tranzacții de 7,8 miliarde de euro, în cash și acțiuni, au anunțat, luni, cele două companii.

Consiliile de administrație ale celor două companii au aprobat luni planul tranzacției, în unanimitate. Astfel ar urma să se formeze a patra cea mai mare companie de plăți electronice din lume și un „campion european în domeniu”, susțin părțile.

Cele două mari companii totalizează 20.000 de angajați în 50 de țări și oferă soluții de plăți electronice către aproape 1 milion de comercianți și 1.200 de bănci și alte instituții financiare.
 
Fondată în anul 1980 la Paris, Ingenico spune că este lider mondial în POS-uri contactless. În România, aparatele sale sunt distribuite de firma locală Danubius Exim SRL, înființată în 1994. Potrivit datelor oficiale de la Ministerul Finanțelor, în anul 2018, această firmă a avut venituri totale de 138 de milioane de lei și profit de aproape 26 de milioane de lei.

Parallax

Vizualizari
1420
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri