Raluca Abrihan

Dezvoltatorul Pokémon GO primeşte o finanţare de 190 de milioane dolari

Thumbnail

Startup-ul Niantic Labs, dezvoltator de joucuri de realitate augmentată pentru mibil şi creatorul Pokémon GO, a primit o nouă rundă de finanţare de 190 de milioane de dolari, ajungând astfel la investiţii totale de aproape jumătate de miliard de dolari şi se pregăteşte să lanseze un nou joc, scrie techcrunch.com.

Această nouă finanţare vine după ce luna trecuta Niantic Labs a încheiat o rundă de investiţii de 200 de milioane de dolari din partea unor investitori precum IVP, aXiomatic Gaming şi Samsung şi ajunge la finanţări totale de 415 milioane de dolari.

Dezvoltatorul faimosului joc Pokémon GO se pregăteşte să lanseze în acest an un nou titlu, Harry Potter: Wizards Unite.

Pokémon GO, jocul creat de compania Niantic Labs, a devenit printre puținele care au depășit pragul de două miliarde de dolari încasări în sub doi ani și jumătate din momentul lansării. O astfel de performanţă a mai fost atinsă de Candy Crash, dar în circa 4 ani de la lansare.

Japonia este țara unde jocul Pokémon GO a obținut cele mai mari venituri, iar SUA locul cu cele mai multe descărcări.

Pokemon GO a fost lansat în iulie 2016 și atunci a fost în centrul atenției din cauza știrilor neobișnuite cu oameni care, fiind la ”vânătoare” de monstruleți virtuali, au pățit diverse lucruri, de la accidentări, până la descoperirea unor cadavre.

De atunci s-au schimbat multe în joc, chiar dacă numărul jucătorilor a scăzut de la peste 50 de milioane în primele săptămâni, la probabil 2-3 milioane în prezent.

Parallax

Vizualizari
653
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri