Adi Iacob

O platformă românească de recrutare în domeniul medical a obținut investiții de 1 milion de dolari

Thumbnail

Platforma online de recrutare în domeniul medical din România MEDIjobs a atras investiții de aproape 1 milion de dolari. După ce anul trecut a obținut prima finanțare de tip angel, startup-ul românesc a trecut anul acesta printr-o nouă etapă majoră de finanțare, prin care a atras aproximativ 900.000 de dolari de la fondul de investiții Gapminder VC și alți investitori de tip business angels.

Startup-ul a fost fondat în 2015 de fraţii fraţii Catrinel şi George Hagivreta, având misiunea de a creşte retenţia specialiştilor medicali în România şi de a îmbunătăţi calitatea serviciilor de sănătate, prin eficientizarea proceselor de recrutare şi îmbunătăţirea experienţei recrutării, atât pentru candidaţi, cât şi pentru companiile de pe piaţa medicală. 

Prin intermediul platformei, persoanele care îşi doresc un loc de muncă în domeniul medical primesc doar ofertele aliniate cu experienţa şi expertiza lor, scurtând astfel parcursul clasic al găsirii unui loc de muncă şi evitând aplicarea la anunţuri de joburi nepotrivite. Toate serviciile oferite de MEDIjobs pentru candidaţii medicali – medici, asistenţi medicali, infirmieri etc. - sunt gratuite, explică fondatorii startup-ului.

„Anul 2019 a fost până acum un an extrem de bun, începând cu participarea în acceleratorul Techstars Berlin. Este un an în care ne-am propus și am reușit să internaționalizăm platforma MEDIjobs. (...) Prin această investiție vom continua să ne extindem prezența în România, unde lucrăm cu aproape 200 de clinici și spitale, dar și operațiunile la nivel internațional. Avem planuri mari în următoarele 12 luni, așa că suntem în căutare activă de colegi noi, pasionați, în echipele de software development, marketing și sales în sediul din București, care să ne ajute să facem din MEDIjobs încă o companie românească de succes la nivel internațional”, declară Catrinel Hagivreta, co-fondator și CEO al MEDIjobs.

MEDIjobs își extinde echipa de specialiști atât din România, cât și la nivel internațional. Astfel, în luna iulie a acestui an a fost deschis primul birou al startup-ului românesc în Statele Unite ale Americii. Platforma de recrutare urmărește să își consolideze prezența pe Coasta de Est a Americii, iar de anul viitor va explora posibilitatea de a se extinde și în alte state de pe continentul american. Biroul din Statele Unite, cu sediul la New York, are deja un număr de peste 63 de clienți care cumulat, înregistrează peste 1.000 de nevoi de recrutare pe an.

Începând cu anul 2018, platforma a fost integrat un soft de inteligenţă artificială (AI) în algoritmul de recomandare a ofertelor de carieră către candidaţi.

„Lipsa aplicanților pentru anumite poziții cheie și aplicațiile care nu corespund profilului postului reprezintă unele dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă angajatorii. Întrucât cererea de candidați rămâne una foarte ridicată, am dezvoltat algoritmi inteligenți pentru a automatiza selecția și identificarea celui mai potrivit angajat pentru postul respectiv. Totodată, am inversat procesul de recrutare, în sensul că odată ce identifică un candidat care corespunde cerințelor lor, companiile se adresează direct acestuia, îi pot trimite o propunere personalizată sau alte solicitări suplimentare. Datele arată că prin intermediul platformei noastre, companiile reușesc să ocupe posturile vacante de cinci ori mai rapid decât dacă ar utiliza alte platforme de recrutare”, a declarat George Hagivreta, co-fondator și COO al MEDIjobs.

În prezent, MEDIjobs înregistrează aproape 30.000 de utilizatori unici pe platformă, precum și o rată de retenție a clienților de 80%.
 

Parallax

Vizualizari
1183
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri