Denisa Crăciun

Platforma de recrutare eJobs, cifră de afaceri de aproape 15 milioane EUR în 2022

eJobs

Platforma de recrutare online eJobs România a înregistrat o cifră de afaceri de aproape 15 milioane EUR în 2022, în creștere cu 50% față de 2021.

Anul trecut, pe platforma de recrutare au fost postate 420.000 de anunțuri de joburi, potrivit unui comunicat transmis, miercuri, StartupCafe.ro.

„Din multe puncte de vedere, 2022 ne-a depășit toate așteptările. S-a angajat masiv anul trecut în România, cu o medie de 35.000 de joburi noi în fiecare lună, postate pe eJobs.ro. Pentru acestea, au existat în jur de un milion de aplicări lunare. Piața a fost, deci, extrem de activă, cu multe oportunități și cu planuri foarte îndrăznețe din partea angajatorilor. Să nu uităm că a fost un an în care și salariile au crescut, pe de o parte, pentru că rezultatele financiare ale companiilor au permis aceste majorări, pe de altă parte, pentru că inflația a impus ajustări salariale”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Campaniile de recrutare digitalizată au generat 5% din cifra de afaceri pe 2022 a eJobs, planul pentru anul 2023 fiind ca acest procent să se dubleze. 

„Recrutorii rămâni fideli campaniilor de recrutare tradiționale, care presupun postarea de anunțuri pe platforme dedicate, însă, în contextul în care se lovesc de un deficit din ce în ce mai pronunțat de candidați, dar și în care este nevoie să ajungă cât mai țintit către tinerii din Generația Z, mai digitalizați decât oricare dintre generațiile anterioare, au început să se uite către soluții alternative pentru a ajunge mai repede și mai direct exact către acei candidați de care au nevoie. Pe acest fond, am văzut o dublare a veniturilor generate de campaniile de recrutare digitalizată în 2022, iar tendința se menține și pentru acest an” - Bogdan Badea.

Pentru 2023, eJobs are în plan să depășească pragul de 15 milioane EUR în cifră de afaceri, atât din activitatea de core business (anunțuri de recrutare tradițională), cât și din campanii de recrutare digitalizată, employer branding, content marketing, cât și prin serviciul său de recrutare rapidă prin inteligență artificială.

De la începutul anului și până acum, pe platformă au fost postate, lunar, peste 26.000 de joburi noi. Pentru acestea, au fost înregistrate, tot lunar, aproximativ 715.000 de aplicări.

eJobs este o platformă românească de recrutare online lansată în 1999. Din 2012 este parte a grupului Ringier AG, compania localizată în Zurich, Elveția.

Parallax

Vizualizari
192
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri