Claudiu Zamfir

Platformă online de mașini SH, vândută pe 80 milioane euro, în Italia

Thumbnail

O platformă online care comercializează mașini second hand recondiționate, fondată în Italia în urmă cu 5 ani, este vândută acum cu 80 de milioane de euro unei companii similare din Marea Britanie.

Britanicii de la Cazoo, cunoscuți pentru modelul lor de business în care recondiționează mașini SH și le revând online, au anunțat, miercuri, că achiziționează brumbrum, o platformă similară din Italia. Acționarii startup-ului italian vor primi în schimb 80 de milioane de euro în bani și acțiuni la Cazoo, companie listată pe Bursa de la New York, cu valoare de piață totală de 3,3 miliarde de dolari la ora actuală.

Fondată în anul 2018, în Marea Britanie, de antreprenorul Alex Chesterman, platforma Cazoo s-a extins puternic în Franța, Germania, Spania, Portugalia, având 3.800 de lucrători.

De partea cealaltă, brubrum, deschisă în 2016, la Milano, de antreprenorul italian Francesco Banfi, activează pe piața din Italia. Compania are 180 de angajați și deține un atelier la Reggio Emilia, de 40.000 mp, unde poate recondiționa 15.000 de mașini pe an.

Parallax

Vizualizari
2164
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri