Claudiu Zamfir

Investitorii de pe BVB se pot înscrie pe Platforma Înrolare Investitori, pentru participare și vot online la AGA ale firmelor

Thumbnail

Investitorii de pe Bursa de Valori București (BVB) se pot înscrie pe Platforma Înrolare Investitori, lansată împreună cu Depozitarul Central, pentru digitalizarea unor activități bursiere.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, publicației StartupCafe.ro, prin intermediul acestei platforme, după parcurgerea unui proces de identificare a persoanelor fizice, se deschid conturi de utilizator prin intermediul cărora, investitorii pot participa și vota online la Adunările Generale ale Acționarilor organizate de companiile listate la BVB.

Platforma Înrolare Investitori va putea fi utilizată ulterior și în alte scopuri, precum facilitarea unor servicii destinate investitorilor, inclusiv pentru accesarea de la distanță a unor servicii oferite de Depozitarul Central - de exemplu, obținerea extraselor de cont.

Silvia Buicănescu, director general al Depozitarului Central:

„Episodul pandemic pe care l-am traversat a lansat una dintre cele mai interesante provocări: digitalizarea accelerată, în toate domeniile. Depozitarul Central a investit dintotdeauna masiv și susținut în automatizare și digitalizare pentru a asigura servicii de o înaltă calitate, dar mai ales pentru a furniza soluții în beneficiul și pentru confortul clienților noștri. Astfel că lansarea Platformei Înrolare Investitori, cu acces spre serviciul de vot electronic eVOTE, este o etapă firească în dezvoltarea, optimizarea și modernizarea serviciilor oferite partenerilor Depozitarului Central. Această platformă va fi perfecționată și completată cu toate facilitățile de care are nevoie un investitor, în funcție de oportunitățile pe care le vom identifica. Ne bucurăm să putem oferi, alături de Bursa de Valori București, acest serviciu atât de important și util pentru toți actorii implicați în piața de capital românească”.

Adrian Tănase, director general al Bursei de Valori București:

„Este evident că nu mai putem vorbi despre piața de capital fără a face referire la digitalizare. Proiectul care devine operațional acum, Platforma Înrolare Investitori, dezvoltat cu partenerii de la Aurachain și colegii de la Depozitarul Central reprezintă un pas înainte în simplificarea accesului la piața de capital pentru investitori. Într-o primă etapă, platforma va digitaliza procesul de participare a investitorilor la Adunările Generale ale Acționarilor din cadrul companiilor listate la bursă și procesul de votare, realizate prin intermediul eVOTE - sistem online de participare la ședințele adunărilor generale ale acționarilor. Ulterior, beneficiile platformei vor fi extinse la dezvoltarea altor servicii digitale pentru investitori. La nivelul Bursei de Valori București am căutat mereu să identificăm soluții tehnologice prin care să facilităm accesul la piața de capital, atât pentru investitori, cât și pentru emitenți și cu siguranță lansarea acestei platforme vine în sprijinul lor”.

Platforma a fost lansată în parteneriat cu eVOTE (Governance Partners) și Aurachain.

Mihai Chișu, director general al Governance Partners:

„De azi înainte, acționarii vor avea la dispoziție o metodă simplificată de participare la adunările generale și vor putea vota mult mai rapid punctele ce definesc viitorul companiilor în care investesc. Prin eVOTE, atât companiile, cât și acționarii acestora au siguranța că voturile exprimate sunt numărate și calculate corespunzător. Această transformare a modului de participare și vot aduce tehnologia anilor 2022 în procesul unei AGA și creează premise temeinice pentru aplicarea transparenței și bunei guvernanțe corporative specifice companiilor listate la BVB. În cea mai aglomerată perioadă a anului pentru companiile listate la BVB, ianuarie-mai 2022, prin intermediul Platformei eVOTE au fost organizate 50 de Adunări Generale ale Acționarilor dintre care 37 au fost cele anuale. Toate evenimentele au fost transmise în direct, fără întârzieri între mediul online și cel cu prezență fizică”.

Adela Wiener, fondatoare și CEO Aurachain:

„Bursa de Valori București și Depozitarul Central au maximizat capabilitățile platformei low-code Aurachain pentru a construi Platforma Înrolare Investitori într-un mod mult mai rapid decât ar fi permis metodele tradiționale de dezvoltare. BVB va continua să beneficieze de avantajele platformei noastre prin vizibilitatea real time asupra întregului proces, nivelul ridicat de securitate, precum și capacitatea de a face rapid modificări și îmbunătățiri pentru a răspunde nevoilor din piață”.
 

Parallax

Vizualizari
1984
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Alex
Staneci
Din pacate vine prea tarziu dupa devalizarile de la SIF-uri ....
poza de profil
Alex
Staneci
Dupa ce dai un leu , constati ca nu toate firmele permit e-vote , iar datele tale nu sunt folosite pentru plata dividendelor desi au tot , inclusiv contul bancar ...
DIAC
DIAC
Procesul te plimba de pe un domeniu web pe altul cu denumiri ciudate apartinand unor diversi terti dar nu BVB sau Depozitarului Central, lucru aparent insecure.
evote.ro apartine unei firme numita Art Games, conform RoTld. Ciudat, nu?
Apoi afli ca firmele la care ai actiuni nici macar nu apar acolo.

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri