Redacția StartupCafe.ro

Platformă gratuită pentru completarea Declarației Unice pentru PFA: chirii, dividende, crypto

DU

Un serviciu digital românesc de gestionare a PFA-urilor lansează o platformă gratuită pentru completarea Declarației Unice 2022/2023.

Platforma lansată de SOLO se adresează persoanelor care au avut venituri din PFA în 2022, dar oferă posibilitatea de a-și declara câștigurile și din alte surse independente (chirii, dividende, investiții, criptomonede, indemnizații etc.).

Persoanele care au venituri din surse independente trebuie să își declare câștigurile prin Declarația Unică și să își stabilească impozitul și contribuțiile sociale datorate la pensie și sănătate.

„Cele mai frecvente greșeli sunt cauzate de neînțelegerea limbajului legislativ și a prevederilor fiscale, care duc la: calculul greșit al plafonului pentru pensie și sănătate, încadrarea eronată la normă de venit versus sistem real sau aplicarea incorectă a unor facilități fiscale”, conform SOLO.

„Noi, la SOLO, credem că Declarația Unică nu trebuie să fie un coșmar birocratic de care PFA-urilor să le fie frică și ne-am însușit provocarea să o facem simplă și accesibilă tuturor”, a declarat Alexandru Anghel, CEO SOLO.

Utilizatorii trebuie să răspundă la câteva întrebări despre veniturile obținute în 2022, iar aplicația calculează taxele și impozitele, generează Declarația Unică și o transmite pe adresa de email introdusă de utilizator.  Ulterior, aceasta poate fi încărcată pe portalul ANAF, în contul SPV (Spațiul Privat Virtual).  

Parallax

Vizualizari
966
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.598
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.95

publishing: 3.1

expertise: 0.09

rating: 1.598

Articole publicate : 982
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri