Claudiu Zamfir

Platforma de e-mail marketing Mailchimp se vinde cu 12 miliarde dolari

Thumbnail

Platforma americană Mailchimp, folosită inclusiv de firmele din România pentru a trimite newslettere și e-mail-uri de promovare, urmează să fie cumpărată, cu 12 miliarde de dolari, de către o mare companie de softuri de contabilitate.

Compania americană Intuit a anunțat, luni, oficial, că a ajuns la un acord pentru a cumpăra Mailchimp. Prețul, de 12 miliarde de dolari, va fi plătit în bani și acțiuni.

Platforma de e-mail marketing Mailchimp are 13 milioane de utilizatori la nivel mondial. Dintre aceștia, 2,4 milioane sunt utilizatori activi în fiecare lună, iar 800.000 sunt clienți plătitori.

50% dintre clienții Mailchimp sunt în afara SUA.

Fondată în urmă cu 20 de ani, de Ben Chestnut, Mark Armstrong și Dan Kurzius, platforma de e-mail marketing bazată pe inteligență artificială Mailchimp are acum peste 1200 de angajați. În anul 2020, platforma a realizat venituri de 750 de milioane de dolari.

Prin această achiziție, Intuit își consolidează poziția pe piața soluțiilor IT destinate firmelor mici și mijlocii. Fondată în anul 1983, de Scott Cook și Tom Proulx, Intuit s-a specializat pe softuri financiare și de contabilitate pentru micile afaceri și persoanele fizice, pe piața americană: TurboTax, Mint, QuickBooks. În anul 2020, compania listată pe Nasdaq a avut venituri de 7,6 miliarde de dolari, în creștere cu 13% față de anul 2019.

Parallax

Vizualizari
1103
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri