Adi Iacob

Platforma care te ajută să dezvolți propriul exchange de criptomonede

Thumbnail

Exchange-urile de criptomonede centralizate sunt ușor de folosit, dar implică costuri destul de mari, deoarece acestea introduc un intermediar. Proiectul 0x permite oricărui dezvoltator să-și construiască rapid propriul schimb de monede digitale descentralizat și să decidă nivelul propriilor taxe. 

Problema este că experiența utilizatorilor aplicațiilor descentralizate este adesea dificilă în comparație cu aplicațiile pentru consumatori cu care suntem obișnuiți, scrie TechCrunch. De la conectare la recuperarea conturilor și până la efectuarea tranzacțiilor, este mult mai complicat să folosești asemenea aplicații față de Facebook Login, PayPal sau Shopify. 

Până când infrastructura descentralizată se va îmbunătăți, visele despre modului în care tehnologia blockchain poate îmbunătăți lumea rămân departe.

0x încearcă să remedieze acest lucru, asigurându-i pe dezvoltatori că nu trebuie să reinventeze roata.

Tehnologia blockchain este folosită în special în contextul criptomonedelor precum bitcoin, dar este aplicabilă în numeroase domenii. Avantajul blockchainului este că poate stoca o bază publică de date, protejate de criptografie. Pe scurt, conceptul de blockchain reprezintă o bază de date distribuită ce păstrează o listă dinamică de înregistrăriîn mod eficient, verificabil și permanent.

0x a început ca un exchange de criptomonede. Ulterior, a devenit un protocol de schimb descentralizat și a strâns 24 de milioane de dolari într-o ofertă inițială de monede (ICO) pentru tokenul său ZRX.

Thumbnail
coinmarketcap.com

Acum 0x pune cele 24 de milioane de dolari la muncă. Firma tocmai a angajat fostul designer al Facebook, Chris Kalani, pentru a-și îmbunătăți utilitatea API-urilor și a produselor construite pe baza acestora. Abilitățile sale a ajutat Facebook să dezvolte varianta mobile. 

Apoi, Chris Kalani a dezvoltat Wake, obținând 3,8 milioane de dolari pentru instrumentul de partajare de prototipuri de proiectare, care permite echipelor să obțină feedback instant despre lucrările în curs. 

"Sunt foarte puțini designeri implicați în acest spațiu (blockchain), a spus Kalani într-un interviu acordat TechCrunch. "Nu există mulți oameni care au lucrat la ceva la scară largă sau din perspectiva consumatorului. Ne concentrăm pe a face criptomonedele mai accesibile”, a adăugat fostul designer la Facebook.

Unele dintre proiectele create cu ajutorul 0x, cum ar fi Augur și Dydx, au cunoscut deja succesul pe piață. De asemenea, săptămâna trecută, exchange-ul de criptomonede Coinbase a anunțat că analizează posibilitatea de a lista ZRX și alte câteva monede digitale pe platforma sa, ajutând la creșterea prețului după scăderile de anul acesta.

0x are o bibliotecă Javascript pentru a interacționa cu protocolul său. Funcționalitățile includ generarea, semnarea, completarea și anularea comenzilor și verificarea semnării comenzilor. Practic, 0x oferă un script open source pentru crearea unui exchange de criptomonede.

Parallax

Vizualizari
1262
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri