Denisa Crăciun

Platformă de recrutare online: Top salarii ale medicilor din România în 2021

Thumbnail

În 2021 au crescut cererile de angajare de medici și specialiști medicali cu 40,8%, comparativ cu 2020, potrivit platformei de recrutare online MEDIjobs, care mai arată că numărul clinicilor, spitalelor, cabinetelor și laboratoarelor medicale interesate să recruteze în mod automatizat personal medical a crescut cu peste 19%.

Anul trecut, nevoile de recrutare ale companiilor medicale au crescut și ele cu 23,5% față de 2020, iar numărul de oferte de angajare trimise în 2021 a crescut cu 45%.

În total, companiile medicale înscrise în platforma de recrutare online au înregistrat peste 108.000 de oferte de angajare trimise potențialilor candidați. Și numărul interviurilor de angajare efectuate în domeniul medical românesc a crescut în 2021 cu 32,2%.

Recrutarea de personal medical în 2021

Și numărul de angajatori, respectiv de candidați a crescut anul trecut. De asemenea, s-a observat o creștere a numărului de cereri de posturi part-time pentru personalul medical, dar și o dublare a numărului de oferte de angajare venite din partea instituțiilor medicale publice.

„Situația pandemică a impus și o nevoie mai mare de medici și asistenți, în dauna posturilor auxiliare, dar și o scădere a nivelului cerut de experiență, din cauza dificultăților în a acoperi anumite posturi. În 2021, angajatorii medicali au dat dovadă de o mai mare deschidere în a accepta și candidați debutanți”, conform MEDIjobs.

Top cele mai mari salarii din domeniul medical

Pandemia a făcut ca anumite specializări să fie foarte căutate și bine plătite. Cele mai căutate 10 specializări pentru medici sunt: cardiologie, neurologie, psihiatrie, diabet, ATI, endocrinologie, medicină internă, ORL, radiologie, medicină de familie.

În privința asistenților, cele mai des solicitate posturi de către angajatori sunt: stomatologie, medicină generală, recoltări, radiologie, dermatologie, bloc operator, ATI, chirurgie cardio-vasculară, BFKT, cardiologie.

Cele mai mari salarii pentru medici, oferite prin intermediul platformei de recrutare medicală au fost pentru posturi în București:

• ATI: 20.000 lei

• Neurologie: 18.000 lei

• Medicină de urgență: 17.000 lei

• Cardiologie: 15.000 lei

Deși, conform datelor MEDIjobs, la nivel național, aproape 70% dintre specialiștii medicali spun că nu au beneficiat de creșteri salariale, în cazul specialităților foarte căutate, bine plătite și greu de acoperit, creșterea medie salarială a fost între 15-20%.

„Tendința din acest an se poate înscrie în jurul unui singur cuvânt: flexibilitate. Atât companiile, cât și candidații au dat dovadă de mai multă deschidere în privința programului, a beneficiilor salariale sau a gradului cerut de experiență. În schimb, spre deosebire de 2020, candidații nu mai sunt atât de dispuși să lucreze departe de casă și nici să lucreze în weekend. De asemenea, se remarcă un interes crescut asupra tuturor condițiilor contractuale, beneficiilor posturilor respective sau a mediului de lucru”, a spus Catrinel Hagivreta-Djafari, CEO și CO-Fondator MEDIjobs.

Care sunt cele mai atractive orașe pentru personalul medical

Nivelul salarial diferă și în funcție de regiune. Astfel, salariile oferite medicilor pentru posturi în Moldova și Oltenia sunt în medie cu aproximativ 25% mai mici decât în celelalte regiuni ale țării, în special pentru posturile auxiliare.

În topul primelor 10 orașe în care se caută medici sunt:

  1. București;
  2. Satu Mare;
  3. Buzău;
  4. Suceava;
  5. Pitești;
  6. Ploiești;
  7. Craiova;
  8. Constanța;
  9. Iași;
  10. Otopeni.

Este de remarcat că Timișoara și Cluj au ieșit din topul celor mai atractive 10 orașe din țară.

În privința asistenților, cele mai căutate orașe sunt: București, Cluj, Sibiu și Brăila.

Există însă și orașe unde nevoia de asistenți medicali are o acoperire deficitară: Tulcea, Baia Mare, Odorheiu Secuiesc, Miercurea Ciuc, Reșița sau Alexandria.

Parallax

Vizualizari
1004
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri