Adi Iacob

Platforma pe care a fost dezvoltat Angry Birds obține 40 milioane $ pentru a crea o rețea de jocuri pe blockchain

Thumbnail

Echipa din spatele platformei de dezvoltare de jocuri video, cu ajutorul căreia au fost făcute jocuri precum Angry Birds și Clash of Kings, a obținut o investiție de 40 milioane de dolari pentru a crea o rețea de gaming pe blockchain.

Platforma Cocos-BCX, creată de echipa fondatoare a platformei Cocos2d-x, a obținut finanțarea  de la investitori globali, printre care Binance Labs, 500 Startups, BlockVC și NEO Global Capital, scrie Forbes

Tehnologia Blockchain este folosită în special în contextul criptomonedelor precum bitcoin, dar este aplicabilă în numeroase domenii. Avantajul blockchainului este că poate stoca o bază publică de date, protejate de criptografie. Pe scurt, conceptul de blockchain reprezintă o bază de date distribuită ce păstrează o listă dinamică de înregistrări în mod eficient, verificabil și permanent.

Co-fondatorul Richard Yang spune că utilizarea tehnologiei blockchain pentru dezvoltarea jocurilor poate fi foarte utilă. Cu alte cuvinte, tehnologia din spatele criptomonedelor poate fi utilizată pentru a gestiona resurselor virtuale colectate de jucători, cum ar fi cărți, monede, arme și obiecte rare.

O postare realizată de echipa Cocos-BCX pe platforma Medium sugerează că, deoarece codul sursă construit pe blockchain va fi vizibil și verificabil de către public, această tehnologie va crea o comunitate mai transparentă în jurul mecanicii jocurilor și va aprofunda relația dintre gameri și dezvoltatori.

Compania își propune să devină un one-stop-shop, unde dezvoltatorii de jocuri pot crea, lansa și menține jocuri.

O versiune de test a platformei a fost lansată luna trecută la ChinaJoy, un eveniment anual dedicat gamerilor, în Shanghai. Versiunea beta va fi lansată până la sfârșitul acestui an, urmată de o lansare oficială a platformei anul viitor.

Parallax

Vizualizari
648
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri