Raluca Abrihan

Plata cu criptomonede direct la casa de marcat, disponibilă şi în magazinele din România

Thumbnail

O firmă IT împreună cu un procesator de plăţi lansează un serviciu de plată cu criptomonede direct la casa de marcat. Serviciul este disponibil în ma multe magazine, de la cele de proximitate la hypermarketuri şi se pot face plăţi cu Bitcoin (BTC), BitcoinCash (BCH), Ethereum (ETH), GoCrypto (GOC), Tezos (TEZ), Litecoin (LTC) sau Viberate(VIB).

Serviciul este lansat de Magister, în cooperare cu procesatorul de plăți GoCrypto. Procesatorul facilitează tranzacțiile cu criptomonedele: Bitcoin(BTC), BitcoinCash(BCH), Ethereum(ETH), GoCrypto(GOC), Tezos(TEZ), Litecoin(LTC), Viberate(VIB), în timp real, direct la casa de marcat, prin intermediul unei aplicații instalate petelefonul mobil al clienților, de tip cripto-portofel virtual. Portofelele acceptate sunt: Elly Wallet și Bitcoin.com Wallet.

În magazinele existente, aplicația SmartCash POS este  conectată cu principalii procesatori de plăți online, suportând tranzacții cu cardul, portofele virtuale clasice și portofele pentru criptomonede. Începând cu versiunea SmartCash RMS 2021, platforma software de la Magister este compatibilă cu toate tehnologiile de plată electronice  existente și, deopotrivă, cu monedele viitorului, spun reprezentanţii companiei IT.

Percepția consumatorilor, pandemia și tendințele globale au propulsat utilizarea pescară largă a serviciilor bancare digitale securizate, iar retailerii au nevoie de o abordare omni-cash pentru a-și atrage și fideliza clientela, mai spun reprezentanţii companiei

"Această nouă tehnologie duce lum eaplăților digitale la un nou nivel, în care cumpărătorii vor putea utiliza diverse metode de plată rapide, iar comercianții vor beneficia de un proces de vânzare rapid, simplu și securizat, indiferent cum alege clientul să plătească. Folosirea criptomonedelor direct la casa de marcat transformă acest tip de monedă în numerarul viitorului", afirmă Dor Bujor Pădureanu, CEO-ul companiei Magister Software.

Parallax

Vizualizari
6197
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri