Adi Iacob

"Pinstagram"? După Snapchat, Instagram ar urma să preia funcții de la Pinterest

Thumbnail

După ce în 2016 Instagram a preluat principala caracteristică a Snapchat – video-uri sau slideshow-uri care dispar dupa o anumită perioadă de timp (Instagram Stories) – rețeaua de socializare ar urma să lanseze funcții similare platformei Pinterest. O parte din codul din spatele aplicației pentru Android arată că afacerea deținută de Facebook a prototipat o opțiune de creare a unor "colecții publice" de conținut, la care pot contribui mai mulți utilizatori. 

Instagram a lansat funcția Collections (colecții) acum doi ani pentru a permite utilizatorilor să salveze și șă-și organizeze postările preferate din feed, scrie TechCrunch. Dar, permițând utilizatorilor să facă publice colecțiile, Instagram ar deveni un concurent direct al Pinterest.

Practic, utilizatorii platformei online ar putea folosi această caracteristică pentru a crea colecții comune de destinații de călătorie, haine, sau meme-uri. 

De asemenea, această funcție ar putea să reducă numărul furturilor de conținut (fără acord) care au provocat atacuri împotriva "curatorilor" de conținut - pagini de Instagram care postează conținut realizat de alți utilizatori. În loc să posteze doar propriul conținut, aceștia și-ar putea exprima identitatea prin intermediul colecțiilor publice - chiar dacă acel conținut nu este realizat de ei. Dacă funcția sună familiar, înțelegi de ce acest lucru ar putea afecta viitoarea ofertă publică inițială de 12 miliarde de dolari a Pinterest.

Opțiunea "Fă colecția publică" a fost descoperită de cititorul TechCrunch Jane Manchun Wong. Funcția nu este disponibilă publicului, dar din codul aplicației Instagram pentru Android a reușit să genereze o captură de ecran a prototipului. 

Thumbnail

Reprezentanții Instagram au declarat pentru TechCrunch "nu testează această funcție", care este răspunsul lor standard la solicitările de presă despre produse care nu sunt disponibile pentru utilizatorii publici, dar care se află curs de dezvoltare. 

Ar putea trece o perioadă până când Instagram va începe să testeze public această caracteristică, iar compania ar putea oricând să elimine opțiunea. Totuși, funcția ar oferi utilizatorilor mai multe opțiuni de activități pe Instagram, iar prototipul oferă o perspectivă asupra strategiei companiei. 

Facebook a lansat în 2017 propria caracteristică în stilul Pinterest - Sets.
 

Parallax

Vizualizari
223
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri