Raluca Abrihan

Ridesharingul ar putea ajunge la o valoare de 2.000 miliarde dolari în zece ani

Thumbnail

Uber şi Lyft valorează aproximativ 84 miliarde de dolari după ofertele lor publice iniţiale masive din acest an, dar banca elveţiană de investiţii UBS a realizat o serie de calcule şi estimări care au indicat faptul că această piaţă ar putea valora 2.000 de miliarde de dolari până în 2030, potrivit Mediafax.

Analiștii au estimat că în contextul evoluţiei acestei pieţe, prețul curselor s-ar putea reduce chiar și cu 80%. “Tariful mediu plătit de clienţi ar putea scădea cu 80% şi ar deveni mai ieftin decât un bilet de metrou. Într-un astfel de scenariu, flota va genera în continuare o marjă de profit sănătoasă de peste 30%”.

Multiple studii au arătat şi au evidenţiat faptul că companiile de ride-sharing lasă sistemul public de transport fără utilizatori, mai ales la atunci când vine vorba de trenuri şi autobuze.

Lumea deja experimentează într-un ritm lent trecerea către automobilele inteligente, iar companiile vor fi forţate să gestioneze situaţia şoferilor actuali, odată cu intensificarea acestui proces şi înlocuirea acestora cu inteligenţa artificială sau cu roboţi.

Parallax

Vizualizari
323
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri