Claudiu Zamfir

PayPal cumpără un startup din Sillicon Valley, de tehnologii anti-fraudă

Thumbnail

Operatorul american de plăți online PayPal cumpără un startup din Silicon Valley, care produce tehnologie de inteligență artificială pentru prevenirea fraudelor.

PayPal Holdings Inc. achiziţionează firma Simility pentru un total de 120 de milioane de dolari, a anunţat Reuters, citat de Mediafax.

Prin această tranzacţie, PayPal intenţionează să implementeze tehnologia Simility în cadrul servicului sau de plăţi on-line pentru a detecta mai bine fraudele on-line şi pentru a îmbunătăţi managementul de risc.

Parţial, preluarea companiei Simility a fost motivată şi de creşterea fraudelor electronice cu peste 30% în Statele Unite, în 2017.

Tehnologia Simility este bazată pe inteligenţa artificială (AI) cu capacitate de învăţare şi ar urma să le permită comercianţilor să îşi ajusteze controalele anti-fraudă în funcţie de tipul de produs pe care-l vând. Şi conform planurilor PayPal, ea ar urma să intre în folosinţă imediat după încheierea tranzacţiei, pe parcursul următoarelor luni.

Este a patra tranzacţie realizată de PayPal în ultima luna, parte dintr-un plan mai amplu de expansiune a domeniului de activitate. Pentru acest scop, PayPal a format o serie parteneriate care să-i permită asigurarea unor servicii cum ar fi, de exemplu, transferul de bani între comercianţi şi clienţi.

Pay Pal a fost înființat în anul 1998 sub numele de Confinity. Fondatorii serviciului de plăți online sunt antreprenorii Ken Howery, Luke Nosek, Max Levchin, Peter Thiel și Elon Musk. Max Levchin și Peter Thiel au investit și în startupul estonian TransferWise, cae a ajuns la o valoare de 1,1 miliarde de dolari.

Anul trecut, PayPal a avut încasări de 13 miliarde de dolari.

La rândul său, Simility a fost înființată în anul 2014, la Palo Alto, California, de Kedar Samant, Rahul Pangam și Uttam Phalnikar.

Parallax

Vizualizari
355
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri