Claudiu Zamfir

Patronii IMM cer guvernului scăderea forțată a prețului gazelor și energiei electrice

Thumbnail

Patronii de firme mici și mijlocii grupați în Consiliul Național al IMM-urilor, alături de alte organizații patrinale și de sindicaliști, cer guvernului să impună, timp de 1 an, o scădere forțată a prețului la gaze și energie electrică la nivelul din decembrie 2020, de dinainte de liberalizarea prețurilor.

  • „Vă solicităm ca în procedură de urgenţă, în conformitate cu prevederile Legii concurenţei (Legea 21/1996, art. 4) să se limiteze preţurile aplicate la energie şi gaz la valoarea celor din decembrie 2020, pentru cel puţin 1 an (legea prevede posibilitatea de prelungire până la 3 ani).
  • În acest fel se poate câştiga timpul necesar ca, împreună cu partenerii sociali, să se poată corecta şi realiza cadrul legislativ, cuprinzând şi reglementările care să evite o criză economică şi socială, inclusiv conflicte sociale deschise.
  • Solicitam de asemenea crearea unui Task Force national care in termen de maxim o luna sa vina cu solutii pe termen mediu si lung pentru asigurarea securitatii energetice a Romaniei, iar aceste solutii sa se materializeze intr-un pact asumat de toate fortele politice si de partenerii sociali” - spun patronii de firme și sindicaliștii din organizațiile semnatare a unei scrisori deschise către premierul Ciucă.

Scrisoarea este semnată de Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), UGIR, Confederația patronală CONPIROM, Patronatul Național Român, Blocul Național Sindical, Confederația sindicală Cartel Alfa, CNSRL Frăția, Meridian.

Iată mai jos scrisoarea integrală:

Scrisoare Comuna Patronate Sindicate by claus_44 on Scribd

Parallax

Vizualizari
906
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri