Denisa Crăciun

Se vinde cel mai mare parc de panouri fotovoltaice, în dezvoltare, din România

Thumbnail

Se vinde cel mai mare parc de panouri fotovoltaice în dezvoltare din România. Companiile Econergy și Nofar Energy îl cumpără de la Portland, un dezvoltator de imobiliare.

Anunțul a fost făcut de echipa de avocați PeliPartners, care a asistat Portland în procesul de vânzare.

Parcul de panouri fotovoltaice are o capacitate de producție autorizată de peste 153MW și o suprafață totală de peste 165 de hectare, fiind situat în Rătești, județul Argeș.

„Suntem nerăbdători să colaborăm cu Econergy și Nofar Energy pentru implementarea acestui proiect ce va contribui semnificativ la producerea de energie regenerabilă în România” declară Timothy Duffill, reprezentantul Portland.

Procesul este structurat ca tranzacție de tip share deal și va fi finalizat la finalului lunii octombrie 2021.

„Complexitatea tranzacțiilor de acest fel rezidă în granularitatea reglementărilor specifice sectorului de energie, care necesită o atenție specială pentru adresarea corespunzătoare a cerințelor comerciale și a obligațiilor legale aferente de către părțile contractante. Suntem onorați pentru oportunitatea de a asista clientul în acest proiect” a declarat Carmen Peli, Partener și Head of Corporate M&A la PeliPartners.

Econergy este un producător independent de energie, care s-a dezvoltat și operează deja în cinci țări: Marea Britanie, Spania, Italia, Polonia și România. Nofar Energy este a treia companie din Israel din domeniul energiei regenerabile și a fost fondată în 2011.

Parallax

Vizualizari
9792
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri