Raluca Abrihan

Serviciul de muzică prin streaming Pandora a fost cumpărat cu 3,5 miliarde de dolari

Thumbnail

Grupul american Sirius XM a cumpărat radioul prin streaming Pandora printr-o tranzacţie evaluată la 3,5 miliarde de dolari. Serviciul de muzică prin streaming Pandora înregistrează peste 70 de milioane de ascultători, lunar.

SiriusXM, grup care domină piaţa radiourilor prin satelit, a fost de acord să livreze acţiuni în valoare de 3,5 miliarde de dolari pentru a cumpăra în întregime Pandora, în condiţiile în care grupul deţinea înainte 15% din acţionariatul acestei companii, notează eu.usatoday.com.

Mai mult, cumpărătorul a anunţat că nu va face nicio schimbare imediată în ceea ce priveşte serviciile oferite de Pandora.

Tranzacţia vine în contextul în care există o bătălie accerbă pentru fiecare procent din piaţa muzicii prin streaming.

SiriusXM are peste 36 de milioane de abonaţi în America de Nord, în timp ce Pandora, care oferă muzică atât prin abonamente plătite cât şi gratuit, are peste 70 de milioane de ascultători, lunar, însă Sirius a făcut această achiziţie în special din dorinţa de a-şi diversifica business şi de ieşi din zona celor care ascultă radio în timpul condusului.

Prin acest acord, grupul american a plătit firmei Pandora 10,14 dolari per acţiune.

Printre cei mai mari competitori ai Pandora se numără Spotify – cel mai mare serviciu de pe piaţa europeana şi Apple Music.

În primăvara acestui an, Pandora, a cumpărat AdsWizz, o companie specializată în publicitate digitală audio cu centrul principal de inginerie în București, într-o tranzacţie evaluată la 145 milioane de dolari.

Prin această achiziție, serviciul de muzică prin streaming promitea să îşi îmbunătăţească tehnologia dedicată reclamelor audio, rezultând o acoperire mai mare a audienței și mai multe posibilități de monetizare,

Parallax

Vizualizari
495
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri