Claudiu Zamfir

Zarvă la birou? „Ochelari de cal” antifonați, soluție de la Panasonic pentru o mai bună productivitate în firme

Thumbnail

Startupurile sau firmele mici, care nu-și permit chirii mari, vor putea face mai productivă munca și în birourile înghesuite sau în spațiile de lucru în comun, zgomotoase sau fără lumină naturală, cu două dispozitive create de japonezi: „ochelarii de cal” antifonați și fereastra artificială.

Pentru cei care vor să se concentreze mai bine în birourile zgomotoase și aglomerate, Future Life Factory, un studio de design al Panasonic, a realizat, deocamdată doar ca prototip, Wear Space.

Dispozitivul este o bandă lată, de forma unui semicerc din material flexibil, care înconjoară capul utilizatorului pe orizontală și îi acoperă până la 60% din câmpul vizual. Wear Space poate fi reglat să blocheze vederea periferică a purtătorului, mai mult sau mai puțin, pentru a nu-i fi distrasă atenția de zarva din jur.

Thumbnail

Sursa: Greenfunding

În plus, dispozitvul este prevăzut cu căști care estompează sunetele din exterior, pe 3 trepte. Căștile se conectează prin bluetooth la smartphone sau la laptop, pentru ca utilizatorul să-și poată asculta materialele audio de lucru sau muzica ambientală care să-l ajute la concetrare.

„Wear Space permite purtătorilor să stabilească instantaneu o barieră psihologică față de  împrejurimi și să obțină spațiu privat în timp ce se află în medii deschise”, spune Future Life Factory. Dispozitivul urmărește să-i ajute mai ales pe cei care lucrează în birouri open space sau pe așa-numiții nomazi digitali, care lucrează din cafenele sau parcuri, pe laptopuri și alte gadgeturi conectate la internet.

Creat în colaborare cu designerul de modă Kunihiko Morinaga, Wear Space împurmută estetica și conceptul unor ochelari de cal - comentează publicația de design americană Dezeen.com.

Tot pentru birouri, studioul Panasonic a conceput și SYNC WIND - o „fereastră” virtuală pentru camerele fără ferstre. Dispozitivul folosește sunete care copiază natura, iluminare LED și curenți de aer care imită vântul.

Thumbnail

Sursa: Panasonic

Ambele dispozitive s-au remarcat în anul 2017 la Red Dot Awards, care premiază designul industrial. Wear Space a luat premiul Red Dot la secțiunea Best of the Best, iar SYNC WIND a primit mențiune.

În 2018, compania Google a primit Red Dot Best of the Best pentru Home Max, o boxă cu asistență vocală, care oferă informații și controlează dispozitivele inteligente de acasă.

Și România a avut câștigători la premiile internaționale de design industrial. În 2017, echipa Brandient condusă de designerul Ciprian Bădălan a primit premiul Red Dot la secțiunea „Ambalaje pentru băuturi”, pentru sticlele de bere Silva, din portofoliul Heineken România. Tot echipa lui Bădălan a primit Red Dot și în 2015, la secțiunea „Pictograme”, pentru grafica dedicată statului Singapore, apărută în revista Biz.

Parallax

Vizualizari
2682
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri