Claudiu Zamfir

O companie IT cu venituri de 8,3 miliarde de dolari pe an își deschide centru de consultanță în România și face angajări

Thumbnail

O companie canadiană de servicii IT, cu venituri de 8,3 miliarde de dolari americani pe an (10,8 miliarde de dolari canadieni), își deschide primul centru de consultanță și dezvoltare în domeniul software în România, unde vor fi angajați 300 de specialiști în următorii trei ani, potrivit unui comunicat primit, marți, de StartupCafe.ro.

CGI, considerat al 5-lea actor mondial independent în domeniul serviciilor de tehnologie a informației, anunță că își va deschide centrul de consultanță și dezvoltare în domeniul software la București.

Prin înființarea acestui centru, CGI vrea să răspundă mai bine cererilor clienților săi francezi, cu „servicii digitale care respectă standardele de calitate internațională”.
 
De asemenea, gigantul canadian IT spune că urmărește să susțină cererea crescândă a clienților săi în domeniul transformării digitale, asigurând servicii în limba franceză, dintr-o țară a Uniunii Europene.
 
Amplasat în București, în apropierea Universității Politehnice, centrul va furniza expertiză în domeniul asistenței și mentenanței soluțiilor software aplicative bazându-se pe o serie întreagă de tehnologii (Java, DotNet, BI) precum și pe experiența sa în implementarea sistemelor de anvergură, ceea ce va constitui o direcție majoră de dezvoltare.
 
Centrul, care va deservi exclusiv clienții francezi ai CGI, va fi inclus în rețeaua existentă de centre de producție aflate în Franța, peninsula Iberică și în Maroc.
 
„Prin deschiderea primului nostru centru de consultanță și dezvoltare în domeniul software din România urmărim să oferim clienților noștri francezi servicii digitale inovatoare care respectă standardele de calitate internațională. Organizat pe baza unui model care și-a dovedit avantajele, centrul își propune să susțină dezvoltarea și creșterea activităților noastre din Franța”, spune Jean-Michel Baticle, Președintele de operațiuni al CGI pentru vestul și sudul Europei.

De ce au ales canadienii România

Canadienii invocă mai multe motive pentru care au ales România:

  • „Alegerea României corespunde multiplelor cerințe ale CGI și ale clienților săi. Stat membru al Uniunii Europene, România este supusă aplicării Regulamentului general privind protecția datelor (GDPR), iar astfel organizațiilor franceze le este garantat un nivel identic de protecție și asigurată stocarea datelor lor pe teritoriul european.
  • România face de câțiva ani investiții consistente în dezvoltarea infrastructurilor fizice și informatice de prim rang, ceea ce explică de ce multe companii străine au ales să își desfășoare o parte din activități aici.
  • România este și o țară în care sunt pregătiți an de an specialiști IT cu nivel excelent de cunoștințe, obișnuiți să lucreze în medii francofone”.

 
CGI spune că își propune să angajeze 300 de persoane până în 2021, 100 de candidați urmând să fie angajați doar în anul 2018. Posturi de dezvoltatori, analiști, responsabili de proiect, consultanți de soluții și manageri de proiect sunt astfel disponibile în centrul din București.
 
„Putem oferi prin noul nostru centru oportunități de carieră unice candidaților care ni se vor alătura și să contribuim astfel la dezvoltarea economiei locale pe termen lung.”, spune Cyril Bricout, Vice-Președinte responsabil de noul centru CGI din România.
 
Înființată în anul 1976, CGI este una dintre cele mai importante companii independente de servicii și consultanță în domeniul tehnologiei informației (IT) și managementului din lume. 73 000 de profesioniști lucrează pentru compania canadiană peste tot în lume.

CGI este oferă o serie de servicii și soluții:

  • servicii-consultanță în IT și management,
  • servicii de integrare de sisteme și de externalizare,
  • soluții în domeniul proprietății intelectuale.
Parallax

Vizualizari
5967
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri