Adi Iacob

Avalanșă de atacuri în 2018: Hackerii îți deturnează computerul, să genereze criptomonede

Thumbnail

Numărul atacurilor cibernetice cu malware-uri care folosesc puterea de calcul a dispozitivelor infectate pentru a obține criptomonede a crescut cu peste 4000% în acest an, potrivit studiilor realizate de McAfee. Mineritul de monede digitale poate afecta performanța și durata de viață a bateriei dispozitivelor și îți pot mări factura la curent în funcție de timpul petrecut pe un site de acest gen (acest lucru poate fi insesizabil).

În raportul său din decembrie 2018, firma americană de securitate informatică arată că în trimestrul trei al acestui an au existat aproape 4 milioane de noi amenințări - malware de crypto-mining, comparativ cu mai puțin de 500.000 în 2017 și 2016.

Thumbnail

Hackerii au început să se concentreze asupra dispozitivelor IoT (Internet of Things) pentru a obține monede digitale, scrie CoinDesk

Numărul noilor malware-uri care vizează aceste dispozitive a înregistrat o creștere de 72%, iar în total, numărul amenințărilor de tip crypto-mining pentru produsele IoT a a crescut cu 203% în ultimele patru trimestre.

"De obicei, nu ne-am gândi să folosim routere sau dispozitive IoT, cum ar fi camerele de supraveghere , deoarece procesoarele lor nu sunt la fel de puternice ca cele de pe computerele desktop și laptopuri. Cu toate acestea, din cauza lipsei unor controale de securitate adecvate, infractorii cibernetici pot beneficia de volum (...) Dacă ei pot controla mii de dispozitive pe care le folosesc pentru o perioadă lungă de timp, ei pot încă să facă bani", explică Remco Verhoef, cercetător în domeniul securității cibernetice la McAfee.

În iulie, peste un milion de computere din China au fost infectate, iar puterea lor de calcul a generat aproximativ 2 milioane de dolari în criptomonede. Un alt sondaj realizat de compania de software Citrix a arătat că aproape 60% din afacerile din Marea Britanie au fost afectate de malware-uri de crypto-mining în luna august.

Și site-urile unor instituții publice au fost afectate de astfel de malware-uri. În luna mai, testele efectuate de HotNews.ro pe mai multe PC-uri și browsere web au arătat că site-ul Ministerului Educației (www.edu.ro) folosea resursele computerelor de pe care este accesat pentru a mina criptomonede.

Parallax

Vizualizari
1512
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri