Claudiu Zamfir

Nou CEO la YouTube

YouTube-dreamstime

Schimbare majoră la vârful platformei video YouTube, parte a gigantului american Alphabet: Susan Wojcicki și-a anunțat, joi, retragerea din funcția de director general (CEO).

În locul ei, la conducerea YouTube trece Neal Mohan, care ocupa până acum poziția de director de produs (Chief Product Officer).

Susan Wojcicki este una dintre cele mai importante figuri din cadrul Alphabet. Ea a venit la Google încă de la început, în urmă cu 25 de ani, fiind cooptată în echipă de fondatorii Sergey Brin și Larry Page. În octombrie 2006, Google a cumpărat platforma YouTube pentru 1,65 miliarde de dolari, iar în 2015 a fost creată compania Alphabet, care înglobează Google, YouTube și celelalte afaceri conexe.

Susan Wojcicki a ocupat funcția de CEO al YouTube din anul 2014.

„Astăzi, după aproape 25 de ani aici (la Google și Alphabet - n.r.), am decis să mă retrag din funcția de șef al YouTube și să încep un nou capitol, concentrat pe familia mea, sănătatea și proiectele personale care mă pasionează” - a anunțat Susan Wojcicki, într-o scrisoare către colegii săi, postată pe blogul YouTube.

Ea va mai rămâne o perioadă în companie pentru a-i mai acorda sprijin noului CEO YouTube, Neal Mohan, va lucra cu unele echipe din companie și cu creatorii independenți de pe platformă.  De asemenea, pe termen lung, Susan Wojcicki va prelua un rol de consilier în cadrul Alphabet, la solicitarea CEO-ului grupului, Sundar Pichai.

Neal Mohan, noul CEO al YouTube, a venit în companie în anul 2007, când platforma deținută de Google a achiziționat compania de publicitate DoubleClick, pentru 3,1 miliarde de dolari.

Parallax

Vizualizari
1485
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri