Raluca Abrihan

Compania care deține licența Nokia pentru telefoane investeşte într-o firmă se securitate cibernetică

Thumbnail

HMD Global, compania care deține licența Nokia pentru telefoane, anunță astăzi achiziția de active în cadrul Valona Labs și lansarea unui nou Centru de Excelență în Tampere, Finlanda, scrie Mediafax.

Îmbinând angajamentul HMD Global de a oferi experiențe mobile sigure și fiabile, cu expertiza Valona Labs în cybersecurity, enterprise și experiențe mobile, achiziția de active va ajuta la amplificarea reputației companiei ca lider global în ceea ce privește actualizările sistemului de operare și securitate.

Noul Centru de Excelență din Tampere va fi specializat în software, securitate și servicii și va facilita tranziția HMD Global de la o companie de hardware, către o companie cu activitate combinată ce va întruni atât partea de hardware, cât și pe cea de servicii, diversificându-și astfel proprietatea intelectuală și având o strategie unică și diferită de abordare a pieței

Potrivit unui comunicat transmis MEDIAFAX de HMD Global, în martie compania a intrat într-o nouă categorie de servicii, odată cu lansarea serviciului de roaming global, HMD Connect. Acesta permite utilizatorilor din țări diferite să beneficieze cu ușurință de date mobile.

În următoarele luni, centrul din Tampere va continua dezvoltarea acestui serviciu și a altora, precum blocarea unui dispozitiv de la distanță, gestionarea mobilității întreprinderilor, securitate software pentru dispozitive mobile, rețele sigure de comunicare și testarea cutiilor negre. De asemenea, compania își propune să extindă obiectivele centrului, prin includerea tehnologiilor audio și de imaging în viitor.

Centrul va crea o oportunitate imediată de angajare de noi talente în domeniul tehnic și va fi condus de fostul Head of Unit al Valona Labs, Ari Heikkinen.

„Fiind o companie care consideră că fiecare telefon trebuie să aibă la bază securitatea și fiabilitatea, suntem mândri să anunțăm achiziția de active ale Valona Labs – o companie cunoscută și de încredere de software mobile. Telefoanele Nokia sunt cunoscute în întreaga lume pentru inovațiile utile și pentru promisiunea unui AndroidTM pur, sigur, mereu actualizat, care se îmbunătățește odată cu trecerea timpului. Acesta este unul dintre motivele datorită cărora ne-am menținut poziția de lideri în topul companiilor care oferă cele mai rapide actualizări de OS. Conform unui studiu Counterpoint, suntem cel mai rapid brand în materie de actualizări, cu o acoperire de 94% a portofoliului. Prin activele Valona Labs, vom îndeplini această promisiune, câștigând în același timp și încrederea utilizatorilor Nokia. Ne mândrim cu rădăcinile noastre finlandeze și design-ul nordic premium, de aceea ne bucurăm să deschidem acest Centru de Excelență în Tampere. Prin achiziția acestor active, vom pune bazele unui hub de cercetare și dezvoltare care va transforma compania și produsele pe care le oferim utilizatorilor noștri.”, a declarat Juho Sarvikas, Chief Product Officer HMD Global.

Parallax

Vizualizari
501
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri