Adi Iacob

NYT: Firma mamă a New York Stock Exchange lucrează la o platformă de tranzacționare de bitcoin

Thumbnail

Compania mamă a Bursei de Valori din New York, Intercontinental Exchange, lucrează la o platformă de tranzacționare de criptomonede care ar permite investitorilor mari să cumpere și să dețină bitcoin, potrivit unor surse anonime și a e-mailurilor și documentelor vizualizate de The New York Times.

Vestea vine după ce pe 3 mai, CCN a anunțat că Goldman Sachs intenționează  să deschidă o unitate de tranzacționare de bitcoin — cel mai probabil prima de acest fel deținută de o bancă de pe Wall Street.

De asemenea, cu doar câteva săptămâni în urmă, directorul executiv al Nasdaq, cea de-a doua cea mai mare bursă din lume după NYSE, a spus că bursa ar fi deschisă tranzacțiilor de criptomonede într-un mediu reglementat, scrie Yahoo Finance.

Deciziile luate de Goldman  Sachs și Intercontinental Exchange marchează o schimbare dramatică (spre mainstream) în atitudinea Wall Street-ului față de monedele digitale care au fost cunoscute pentru utilizările sale din lumea interlopă și statutul de risc ridicat, speculativ de investiții.

Bitcoin a fost creat după criza financiară globală din 2008 de către un programator încă anonim, care folosea numele Satoshi Nakamoto. Ideea era să înlocuiască structura bancară existentă cu o alternativă online care nu putea fi controlată de o mână de organizații puternice. Dar, în loc să fie înlocuite, băncile au început să-și afirme rolul în piața criptomonedelor.

În timp ce bitcoin a fost inițial destinat utilizării de către consumatori pentru tot felul de tranzacții — fără implicarea unor instituții financiare — a devenit în mare parte o investiție virtuală, stocată în portofele digitale și tranzacționată pe bursele în mare parte nereglementate din întreaga lume. Oamenii cumpără Bitcoin în speranța că valoarea sa va crește, similar cu modul în care achiziționează aur sau argint.

Nu există detalii despre platforma la care lucrează Intercontinental Exchange și există șanse ca proiectul să nu vadă lumina zilei, având în vedere ezitarea în rândul instituțiilor mari de pe Wall Street de a fi asociate cu monedele digitale. 

Un purtător de cuvânt al companiei a spus că Intercontinental Exchange nu are niciun comentariu.

Surse: New York TimesCCNYahoo Finance

Parallax

Vizualizari
603
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri