Adi Iacob

La orașe, 7 din 10 români au cel puțin un abonament la un serviciu de video streaming precum Netflix sau HBO GO: Studiu

Thumbnail

Șapte din zece români din mediul urban folosesc cel puțin un canal de video streaming pe bază de abonament. Potrivit unui studiu realizat pe un eșantion de 1.200 de respondenți din mediul urban, cu vârste cuprinse între 18 și 54 de ani, 69% dintre respondenți au un abonament pentru cel puțin o platformă, în timp ce 46% folosesc Netflix și o tremie HBO GO, cele două servicii dominând piața video on demand (VoD) din România.

Majoritatea abonaților folosesc servicii VoD cel puțin de câteva ori pe săptămână, acasă, seara, direct pe televizor sau pe un alt dispozitiv, cum ar fi telefonul mobil sau laptopul, potrivit studiului realizat de agenția Initiative și iSense Solutions.

Thumbnail

În general, utilizatorii de servicii VoD sunt tineri și au venituri mai mari comparativ cu cei care nu folosesc aceste servicii. Chiar și așa, 55% dintre utilizatorii VoD au între 35 și 54 de ani, în timp ce tinerii cu vârste între 18 și 24 de ani petrec cel mai mult timp vizionând conținut video, peste 50 de ore pe săptămână.

Thumbnail

„Dezvoltarea platformelor VoD presupune o creștere a timpului total de vizionare, dar și o reducere a expunerii la publicitate și mutarea atenției de pe canalele media gratuite, precum Facebook și YouTube. Cât despre piața serviciilor de VoD, principalul diferențiator este lipsa de reclame, acest factor fiind asociat și cu o calitate mai bună a programului sau a platformei, pentru care oamenii sunt dispuși să plătească”, spune Andrei Elvădeanu, Client Service Manager iSense Solutions.

Tot mai multe companii lansează astfel de servicii. Anul acesta, producătorul de iPhone-uri — Apple — a lansat un nou serviciu de streaming video — Apple TV+. De asemenea, potrivit presei internaționale, Disney va lansa platforma de streaming Disney+ pe 12 noiembrie.

Parallax

Vizualizari
4198
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri