Adi Iacob

NASA angajează specialist în tehnologia din spatele criptomonedelor

Thumbnail

Potrivit unui anunț de angajare al NASA, agenția responsabilă de cercetarea spațiului caută un candidat cu o gamă largă de abilități, printre care se numără și „experiența cu criptomonedele și tehnologia blockchain”.

Printre responsabilitățile viitorului angajat al NASA se numără dezvoltarea aplicațiilor inovatoare pentru domenii precum robotica, inteligența artificială, cloud computing și echipamente de zbor, scrie The Next Web.

  • Tehnologia blockchain este folosită în special în contextul criptomonedelor precum bitcoin, dar este aplicabilă în numeroase domenii. Avantajul blockchainului este că poate stoca o bază publică de date, protejate de criptografie. Pe scurt, conceptul de blockchain reprezintă o bază de date distribuită ce păstrează o listă dinamică de înregistrări în mod eficient, verificabil și permanent.

Candidatul ales se va alătura echipei de oameni de știință a NASA și a altor experți care alcătuiesc Jet Propulsion Laboratory’s Innovation Experience Center din California.

Nu este prima dată când NASA este interesată de tehnologia din spatele criptomonedelor. În ianuarie, agenția explora modurile în care ar putea utiliza tehnologia blockchain pentru a proteja confidențialitatea și securitatea datelor de zbor ale aeronavelor sale.

De asemenea, în aprilie 2018, NASA a anunțat o că oferă o bursă pentru a sprijini dezvoltarea unei nave spațiale autonome, care să poată lua decizii folosind tehnologia blockchain, fără a fi necesară intervenția umană.
 

Parallax

Vizualizari
363
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri