Raluca Abrihan

Mobile World Congress Barcelona, unul dintre cele mai mari evenimente de tehnologie din Europa, a fost anulat

Thumbnail

Ediţia din acest an a târgului de tehnologie Mobile World Congress Barcelona, ce urma să se desfăşoare în perioada  24-27 februarie, a fost anulată din cauza epidemiei de coronavirus, după ce mai mulţi giganţi din IT, precum Sony, Amazon, LG, Ericsson, Intel sau Facebook au anunţat în urmă cu două zile că se retrag de la eveniment.

GSMA, compania organizatoare a evenimentului care atrage anual peste 100.000 de oameni şi peste 2.400 de firme care-şi expun produsele, anunţase iniţial că în ciuda faptului că multe nume mari şi-au anunţat retragerea, va continua cu pregătirea ediţiei din acest an a târgului.

Analistul Ben Wood, de la compania de consultanţă CCS Insight, spune că GSMA a fost o „victimă a circumstanţelor din afara controlului său”. „Este o dezamăgire uriaşă, spectacolul nu va merge mai departe anul acesta”, a spus el, citat de Mediafax.

„Impactul asupra companiilor mici, care au investit o sumă disproporţionată din bugete, dar şi timp pentru acest eveniment nu trebuie să fie subestimat. MWC este un eveniment major pentru mulţi, care acum sunt nevoiţi să găsească cea mai bună cale de ieşire din această situaţie dificilă", a adăugat el.

Şi salonul aeronautic de la Singapore, care urmează să se deschidă marţi, 11 febrruarie, se confruntă cu un fenomen asemănător, gigantul aerospaţial american Lockheed Martin, precum şi companiile Bombardier şi Gulfstream Aerospace anunţând că nu vor participa.

Parallax

Vizualizari
798
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri