Claudiu Zamfir

Experiența unor antreprenori IT, observatori la vot: „Stați unde vă punem noi, nu unde vreți!”

Thumbnail

Mircea Căpățînă și Alexandru Lăpușan sunt lideri în domeniul lor: conduc firme IT cu mare impact în România și au angajați bine plătiți. S-au înscris ca observatori independenți la alegerile europarlamentare și referendum, iar duminică au ocazia să simtă pe pielea lor România din afara mediului de afaceri.

Cofondator al Smart Bill, un brand de soluții pentru contabilitate foarte popular în rândul firmelor din România, Mircea Căpățînă s-a dus ca observator la o secție de votare dintr-o comună din județul Telelorman și a povestit pe Facebook primele experiențe:

Am ajuns la prima secție unde sunt observator. Teleorman, 2019. Probabil identic cu Teleorman 1989. Pesemne și cu 1969.
7 doamne și 2 domni. Președinte e o doamnă.
Nu sunt încântați de apariția mea, dar sunt politicoși, mă poftesc să iau loc undeva.
După câteva minute mai apare un domn, impunător (a se citi gălăgios) cu o tavă cu cafele. Doamnele toate sunt joviale și îl felicită pentru cât e de bună cafeaua, cele mai multe dintre ele până să o guste.
Când mă vede se citește “încântarea” pe chipul lui:
- Observator? De la ce partid?
- Independent
- Independent..? Stați pe un scaun!
- Stau aici
(unde mă poftiseră doamnele)
- Stați unde vă punem noi, nu unde vreți! Și îmi trage un scaun lângă ușa, pe partea opusă de ei.

Alexandru Lăpușan este cofondator și CEO la  firma IT Zitec și cofondator al startup-ului de microcreditare pentru mici afaceri Instant Factoring. El s-a dus ca observator independent într-o comună din județul Giurgiu.

„În fața secției de votare un cetățean instruiește alegătorii să nu participe la referendum...”, a relatat antreprenorul IT la primele ore ale experienței sale de observator la vot.

Parallax

Vizualizari
11539
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri